Ηττα από τη Ρωσία για την Εθνική πόλο γυναικών

Κυριακή, 19 Ιουλίου 2009 17:24
A- A A+

Με 14-9 ηττήθηκε από τη Ρωσία η Εθνική ομάδα γυναικών της υδατοσφαίρισης στο ξεκίνημα της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ρώμης στο πλαίσιο του δευτέρου ομίλου του τουρνουά.

To ξεκίνημα του αγώνα ήταν ιδανικό. Η Κική Λιόση κέρδισε το σπριντ (όπως και τα δύο επόμενα), η Μαρία Τσουρή έκανε τρεις εντυπωσιακές επεμβάσεις και η Εθνική άνοιξε πρώτη το σκορ με σουτ της Λιόση από τα πέντε μέτρα.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη καθώς άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα κενά στην άμυνα, εκεί που σύμφωνα με τον Γιώργο Μορφέση είναι το μεγάλο όπλο της Εθνικής. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η ελληνική ομάδα είχε δεχθεί επτά τέρματα, τα περισσότερα από λάθη στην άμυνα, σκοράροντας μόλις δύο φορές.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ελληνίδες εμφανίστηκαν σαφώς βελτιωμένες στην επίθεση, όμως τα κενά στην άμυνα και τα λάθη συνέχισαν να κάνουν τη ζωή των Ρωσίδων... εύκολη. Ωστόσο το επιμέρους σκορ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν 7-7. Η απειρία της ελληνικής ομάδας ήταν εμφανής απέναντι στη Ρωσία που είναι μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις της παγκόσμιας υδατοσφαιρισης και ένα από τα φαβορί για πρόκριση από τον δεύτερο όμιλο, ενώ και οι Ρουμπέση, Λαρά ήταν σαφώς επηρεασμένες από τους τραυματισμούς που τις κράτησαν εκτός προπονήσεων για καιρό. Ωστόσο όμως το 14-9 δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική διαφορά των δύο ομάδων.

Ο Γιώργος Μορφέσης χρησιμοποίησε όλες τις παίκτριες που είχε στη διάθεση του με προφανή διάθεση να πάρουν χρόνο συμμετοχής και εμπειρία.

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 1-4, 5-4, 2-3.

Ελλάδα: Λιόση 4, Ρουμπέση 2, Γερόλυμου 2, Ασημάκη 1, Τσουρή, Τσουκαλά, Αντωνάκου, Κουτέλη, Ψούνη, Αβραμίδου, Μανωλιουδάκη, Λάρα.

Ρωσία: Παντγιούλινα 4, Τιμοφέεβα 2, Ριζόβα-Αλενίτσεβα 2, Προκοφίεβα 2, Σομπόλεβα 1, Γκαουφλέρ 1, Μπελγιάεβα 1, Κονούκ 1, Προτσένκο, Γκλίζινα, Ιβάνοβα, Βιλεγκζάνινα,

Η Εθνική αντιμετωπίζει την Τρίτη στις 10.30 το πρωί την ομάδα του Καζακστάν και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη για να ελπίζει σε πρόκριση για τα χιαστί παιχνίδια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις