«Το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην προσπάθεια ευτελισμού των θεσμών»

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2009 14:25
UPD:14:42
A- A A+

«Η πρόκληση εκλογών, με πρόσχημα την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας -έναν Πρόεδρο στο πρόσωπο του οποίου όλοι συμφωνούμε- οδηγεί σε ευτελισμό των θεσμών ... Το ΠΑΣΟΚ παίζει με τους θεσμούς και εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να μετάσχουμε σε αυτή την προσπάθεια ευτελισμού των θεσμών».

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος, κληθείς να σχολιάσει τα όσα είπε ο συνταγματολόγος, πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δ.Τσάτσος, για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε ερώτηση εξάλλου με αφορμής τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπακωνσταντίνου σύμφωνα με τις οποίες είναι σεβαστές οι απόψεις του κ. Δ.Τσάτσου, αλλά προέχει το συμφέρον της χώρας, ο κ. Αντώναρος είπε: «Προφανώς το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην προσπάθεια ευτελισμού των θεσμών. Εμείς δεν θα συμπράξουμε».

Για το θέμα ρωτήθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος αν και σημείωσε πως δεν συνηθίζει να σχολιάζει δηλώσεις συναδέλφων του συνταγματολόγων, επέκρινε το ΠΑΣΟΚ για τη στάση του επισημαίνοντας πως «ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι κορυφαίος θεσμός, που συμβολίζει την ενότητα του πολιτεύματος και δεν είναι καλό να παίζει κανείς με το θεσμό». Συμπλήρωσε μάλιστα πως η μη τήρηση του Συντάγματος συνεπάγεται παραβίαση του Συντάγματος και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση «να θυμηθεί τι έλεγε την περίοδο της δεύτερης προεδρικής εκλογής Στεφανόπουλου».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή