ΠΑΣΟΚ: Εκλογές το συντομότερο δυνατό

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2009 17:09
A- A A+

«Για το καλό του τόπου και για το εθνικό συμφέρον θα πρέπει οι εκλογές να γίνουν το γρηγορότερο δυνατό», δήλωσε η εκπρόσωπος του τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη, με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις δηλώσεις του συνταγματολόγου και πρώην Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δ.Τσάτσου για την προεδρική εκλογή.

«Είναι σεβαστές, βεβαίως, όλες οι απόψεις, αλλά το θέμα είναι άκρως πολιτικό», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση και μάλιστα αυτή η προεκλογική αβεβαιότητα, όπου στο βωμό προεκλογικών σκοπιμοτήτων σπαταλούνται πόροι, η οικονομία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και το εθνικό συμφέρον υποσκάπτεται».

Απαντώντας στην ίδια ερώτηση το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Ντίνος Ρόβλιας επισήμανε ότι «το εθνικό συμφέρον, το συμφέρον της χώρας επιβάλει να γίνουν εκλογές και να αλλάξει η κυβέρνηση».

«Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε, ποτέ η εφαρμογή ή η ερμηνεία του Συντάγματος δεν μπορεί να λειτουργήσουν σε βάρος του εθνικού συμφέροντος. Σαφώς το εθνικό συμφέρον υπερισχύει της ερμηνείας και εφαρμογής ενός νομικού κειμένου, ακόμα και αν αυτό το νομικό κείμενο είναι το Σύνταγμα της χώρας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή