F1: O Χάουγκ «φωτογραφίζει« Ρόζμπεργκ

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2009 20:10

Γερμανός πιλότος στη McLaren Mercedes είναι ο διακαής πόθος του Νόρμπερτ Χάουγκ και της Mercedes-Benz.

A- A A+

Εντείνονται οι φήμες που θέλουν το Νίκο Ρόζμπεργκ να μετακομίζει στο τέλος της χρονιάς από τη Williams στη McLaren Mercedes. Για τον 24χρονο πιλότο ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes Benz Motorsport, Νόρμπερτ Χάουγκ, μιλάει με τα καλύτερα λόγια.

Δεν είναι άλλωστε μυστικό ότι η γερμανική εταιρεία επιθυμεί διακαώς να έχει έναν οδηγό της ίδιας εθνικότητας σε ένα από τα μονοθέσια της McLaren Mercedes για την επόμενη χρονιά. Πρόθεση που παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Χάουγκ, υποστηρίζοντας ότι «θα πρέπει να ετοιμάσουμε την ομάδα να κερδίζει αγώνες και πρωταθλήματα. Εάν αυτό μπορεί να επιτευχθεί με έναν γερμανό οδηγό, θα ήταν ακόμη καλύτερο».

Τρεις είναι οι υποψήφιοι γερμανοί πιλότοι για μία θέση στα «ασημένια βέλη», ο Νίκο Ρόζμπεργκ, ο Τίμο Γκλοκ (από την Toyota) και ο Νικ Χάιντφελντ (από τη BMW Sauber). Από αυτούς, τις περισσότερες πιθανότητες έχει ο Ρόζμπεργκ καθώς στο τέλος του χρόνου λήγει το συμβόλαιό του με τη Williams και ο ίδιος έχει ήδη δηλώσει ανοικτά ότι γενικότερα θα σκεφτεί οποιαδήποτε νέα πρόταση θα του έρθει.

Επιπλέον, ο 24χρονος πιλότος ανήκε μέσα στη λίστα των γερμανών οδηγών που βολιδοσκόπησε η McLaren Mercedes στο παρελθόν για να τους εντάξει στο δυναμικό της. Αυτό αποκάλυψε ο Νόρμπερτ Χάουγκ σε συνέντευξή του, αναφέροντας ότι «στα τελευταία δέκα χρόνια προσπαθήσαμε για το Μίκαελ Σουμάχερ, το Νίκο Ροζμπεργκ και το Σεμπάστιαν Φέτελ. Ολοι τους είχαν συμβόλαια εν ισχύ με τις ομάδες τους τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, επομένως τα σεβαστήκαμε».

Σε ό,τι αφορά στο τρέχον οδηγικό δίδυμο της McLaren Mercedes και για το αν κινδυνεύει η θέση του Χέικι Κοβαλάϊνεν, ο γερμανός παράγοντας δεν θέλησε να αποκαλύψει περισσότερα, αφήνοντας τις τελικές αποφάσεις στο άμεσο μέλλον.

«Ισως οι πιλότοι μας παραμείνουν, ίσως να αλλάξουν. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν πιστεύω ότι υπάρχει αρκετή πίεση σε αυτό το θέμα. Θα μπορούσε να αποφασιστεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες», δήλωσε ο Χάουγκ.

Η αλήθεια είναι ότι οι επιδόσεις του Κοβαλάινεν δεν ήταν οι αναμενόμενες. Ο Φινλανδός οδηγός έχει μόνο πέντε βαθμούς και βρίσκεται στην 13η θέση της βαθμολογίας. Μοναδικό ελαφρυντικό είναι ότι και το μονοθέσιο της ομάδας φέτος δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις