F1: Η Ferrari «άφησε» τον Τζον Ιλεϊ

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 19:06
UPD:20:03
A- A A+

Ο υπεύθυνος αεροδυναμικού τμήματος της Ferrari Τζον Ιλεϊ, αναμένεται να αποχωρήσει από τη Scuderia στο τέλος της χρόνιας, όταν λήγει το συμβόλαιό του.

Ο Βρετανός σχεδιαστής είχε πρόσφατα συζητήσεις με την ιταλική εταιρεία για την ανανέωση της συνεργασίας τους, αλλά, όπως αναφέρει η Gazzetta dello Sport, αποφασίστηκε να απαλλαχθεί από τα καθήκοντά του.

Αιτία αποχώρησής του ήταν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η έλλειψη ανταγωνιστικότητας της F60 στο φετινό πρωτάθλημα και κατά συνέπεια τα πενιχρά της βαθμολογικά αποτελέσματα. Όπως αναφέρεται, η «ρίζα… του κακού» για την άσχημη εμφάνιση της Scuderia φέτος εστιάζεται σε λάθη που έχουν γίνει στο κομμάτι της αεροδυναμικής.

Πάντως, δεν αποκλείεται, μετά το 41χρονο Βρετανό να υπάρξει συνέχεια απολύσεων στην περυσινή παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Ο Ιλεϊ προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Scuderia από το Νοέμβριο του 2003. Στο παρελθόν είχε εργαστεί στις Jordan και Renault, αντίστοιχα. Φήμες αναφέρουν ότι ήδη έχει βρει την επόμενη στέγη του και δεν είναι άλλη από τη Brawn GP. Αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε θα συναντήσει έναν… παλιό γνώριμο (από τη Ferrari) το Ρος Μπράουν. Η μετακίνηση του, όμως, δεν μπορεί να γίνει άμεσα μετά την απομάκρυνσή του καθώς έχει συμφωνηθεί να μη συμμετάσχει σε άλλη ομάδα για τουλάχιστον έξι μήνες.

Προς το παρόν, τα καθήκοντα του Ιλεϊ στη Ferrari έχει αναλάβει ο Ελληνας σχεδιαστής Νικόλαος Τομπάζης, του οποίου οι ευθύνες και αρμοδιότητες αναμένεται να αυξηθούν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις