Έκτακτα μέτρα για τις πυρκαγιές εν όψει θερμού τριημέρου

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 23:30
UPD:23/07/2009 01:29
A- A A+

Eυρεία σύσκεψη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση αυξημένων μέτρων με σκοπό την αντιμετώπιση συμβάντων εκδήλωσης πυρκαγιάς ενόψει του θερμού, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τριημέρου http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/07/22/1693486.htm πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Οπως ανακοίνωσε o κ. Μαρκογιαννάκης θα υπάρξουν μεικτές περιπολίες από Πυροσβεστική, Αστυνομία και Αεροπορία, ενώ ερωτηθείς σχετικά, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να απαγορευθεί η είσοδος σε πάρκα όπως είναι ο Υμηττός. Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη επιτήρησης των χωματερών.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης σημείωσε επίσης ότι οι δράσεις θα κινηθούν προς τρεις κατευθύνσεις. Πρώτον την κατεύθυνση της πρόληψης, δεύτερον του συντονισμού και τρίτον της κατάσβεσης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Πρέσβης Κωνσταντίνος Μπίτσιος και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Μαργαρίτης Μουζάς. Συμμετείχαν επίσης, η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας με επικεφαλής τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Βασίλειο Τσιατούρα, η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, με επικεφαλής τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Αθανάσιο Κοντοκώστα, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αγροφυλακής Δημήτριος Νικολακόπουλος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή