Πολιτική
Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 23:30

Έκτακτα μέτρα για τις πυρκαγιές εν όψει θερμού τριημέρου

Τη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών ενόψει θερμού τριημέρου ανακοίνωσε, έπειτα από ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Μεταξύ άλλων, προβλέπονται μεικτές περιπολίες από Πυροσβεστική, Αστυνομία και Αεροπορία.

Eυρεία σύσκεψη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση αυξημένων μέτρων με σκοπό την αντιμετώπιση συμβάντων εκδήλωσης πυρκαγιάς ενόψει του θερμού, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τριημέρου http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/07/22/1693486.htm πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Οπως ανακοίνωσε o κ. Μαρκογιαννάκης θα υπάρξουν μεικτές περιπολίες από Πυροσβεστική, Αστυνομία και Αεροπορία, ενώ ερωτηθείς σχετικά, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να απαγορευθεί η είσοδος σε πάρκα όπως είναι ο Υμηττός. Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη επιτήρησης των χωματερών.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης σημείωσε επίσης ότι οι δράσεις θα κινηθούν προς τρεις κατευθύνσεις. Πρώτον την κατεύθυνση της πρόληψης, δεύτερον του συντονισμού και τρίτον της κατάσβεσης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Πρέσβης Κωνσταντίνος Μπίτσιος και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Μαργαρίτης Μουζάς. Συμμετείχαν επίσης, η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας με επικεφαλής τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Βασίλειο Τσιατούρα, η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, με επικεφαλής τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Αθανάσιο Κοντοκώστα, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αγροφυλακής Δημήτριος Νικολακόπουλος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ.