Κλίντον: «Κανένας φίλος» δεν έχει απομείνει στη Β. Κορέα

Έντονη αντίδραση της Πιονγιάνγκ
Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009 11:08
UPD:14:32
A- A A+

Στη Βόρεια Κορέα δεν έχει απομείνει «κανένας φίλος», που να μπορεί να την προστατεύσει από τις πιέσεις της διεθνούς κοινότητας να βάλει τέλος στις πυρηνικές της δραστηριότητες, σημείωσε η Χίλαρι Κλίντον από την Ταϊλάνδη όπου λαμβάνει χώρα το περιφερειακό Φόρουμ της Aesan για την ασφάλεια.

Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ πρόσθεσε επίσης ότι πολλές χώρες τόνισαν σε μία βορειοκορεάτικη αντιπροσωπεία που συμμετέχει στο Φόρουμ, ότι η μοναδική επιλογή της Βόρειας Κορέας είναι να ακούσει προσεκτικά τις απαιτήσεις της διεθνούς κοινότητας.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών.

Ωστόσο, σε δηλώσεις της σε συνέντευξη Τύπου, η Κλίντον είπε ότι η αντιπροσωπεία δεν έδειξε κανένα σημάδι πως η χώρα ενδιαφέρεται να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Πιονγιάνγκ: Αδαής και αγενής η Κλίντον

Από την πλευρά της η Πιονγιάνγκ, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap το οποίο επικαλείται δηλώσεις βορειοκορεάτη αξιωματούχου στο περιθώριο του Φόρουμ, απαιτεί αλλαγή της «εχθρικής πολιτικής» των ΗΠΑ, προκειμένου να επιστρέψει στο τραπέζι των εξαμερών διαπραγματεύσεων.

Νωρίτερα αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας είχε δηλώσει στο KCNA, το επίσημο πρακτορείο της χώρας του, ότι η αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον είναι αδαής και αγενής.

«Από τότε που ορκίστηκε έχει κάνει μια σειρά αγενών παρατηρήσεων που δεν ταιριάζουν στη θέση της», τόνισε και πρόσθεσε πως οι πρόσφατες δηλώσεις της Κλίντον ότι η Βόρεια Κορέα συμπεριφέρεται σαν ένα άτακτο παιδί, δείχνουν ότι δεν είναι έξυπνη.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή