F1: Γουέμπερ μέχρι το 2010

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009 19:24
UPD:19:25
A- A A+

Μπορεί να έχασε ένα μεγάλο μέρος των χειμερινών δοκιμών όμως ο καλός ο... καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται και ο Μαρκ Γουέμπερ με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του έχει αποδείξει ότι μπορεί να κουμαντάρει καλά το μονοθέσιό του. Γι' αυτό και η Red Bull αποφάσισε να ανταποδώσει στον Αυστραλό πιλότο, ανακοινώνοντας την επέκταση της συνεργασίας τους μέχρι το 2010.

Ο τραυματισμός στον ώμο και το συντριπτικό κάταγμα που υπέστη στο γόνατο τον περασμένο Νοέμβριο όταν συγκρούστηκε μετωπικά με το ποδήλατό του με ένα αυτοκίνητο, δεν πτόησε ιδιαίτερα τον Γουέμπερ. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, στην κούρσα του πρωταθλήματος. Πέντε φορές έχει καταφέρει να ανέβει στο βάθρο των νικητών ο 33χρονος οδηγός στους εννιά αγώνες που έχουν διεξαχθεί, εκ των οποίων η τελευταία ήταν στο υψηλότερο σκαλί, στο GP της Γερμανίας.

Δύο εβδομάδες έπειτα από την παρθενική νίκη της καριέρας του στην F1 η αυστριακή ομάδα έδειξε ότι τον εμπιστεύεται απόλυτα, ανακοινώνοντας ότι οι δυο πλευρές θα συμπορευθούν και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. ¶λλωστε η τρίτη θέση στη γενική κατάταξη της βαθμολογίας των οδηγών δεν είναι και λίγο πράγμα...

Η εξέλιξη αυτή δεν θα μπορούσε παρά να χαροποιήσει τον Γουέμπερ, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που συμφωνήσαμε. Παρότι η σχέση μας ξεκίνησε σε μια δύσκολη περίοδο για μένα, πάντα ήμουν ικανοποιημένος με τη δουλειά, έτσι τώρα ελπίζουμε να συνεχίσουμε για ακόμα καλύτερα πράγματα. Κάνουμε μια πολύ καλή χρονιά φέτος στο πρωτάθλημα, αλλά επίσης ανυπομονώ να βοηθήσω στην εξέλιξη της RB6 για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2010», ήταν τα λόγια του.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που υπογράψαμε πάλι με τον Μαρκ για το 2010. Έχει δείξει τεράστια πίστη και αποφασιστικότητα φέτος, ιδιαίτερα μετά το ατύχημα με το ποδήλατο που είχε πέρυσι. Τα τελευταία του αποτελέσματα έδειξαν ότι είναι στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του, ιδιαίτερα μετά τη νίκη στη Γερμανία. Έχει το κίνητρο να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο. Έτσι ήταν άμεση η απόφαση να επεκτείνουμε την συνεργασία μας. Πιστεύουμε ότι το δίδυμο του Μαρκ με τον Σεμπάστιαν είναι ένα από τα πιο ισχυρά στο άθλημα».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις