F1: «Εδεσε» τον Ουέμπερ η Red Bull

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009 19:31

Λογικό επακόλουθο θεώρησαν στη Red Bull την επέκταση της συνεργασίας του με τον 32χρονο Αυτστραλό, ιδίως μετά τις τελευταίους επιτυχημένες εμφανίσεις.

A- A A+

Ο Μαρκ Ουέμπερ ανανέωσε τη συνεργασία του με τη Red Bull για έναν ακόμη χρόνο, μέχρι το 2010. Οι τελευταίες πολύ καλές εμφανίσεις του 32χρονου Αυστραλού και ειδικότερα η νίκη του στην Γερμανία, ώθησε τους υπευθύνους της ομάδας να του εμπιστευθούν ένα από τα μονοθέσια της και την επόμενη χρονιά.

Ο ίδιος, αν και συγκρατημένος στις αντιδράσεις του, δεν μπόρεσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του. «Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος που η Red Bull και εγώ μπορέσαμε να καταλήξουμε σε συμφωνία και να αγωνιζόμαστε μαζί την επόμενη χρονιά».

Ο Αυστραλός που ήρθε στη Red Bull από την Williams το 2007 τον τελευταίο καιρό επιθυμούσε να συνεχίσει την καλή του πορεία στη Red Bull.

«Πάντα με ευχαριστούσε να δουλεύω σε αυτή την ομάδα, ακόμη και στα πρώτα, δύσκολα χρόνια, στην αρχή της συνεργασίας μας. Ετσι, τώρα, διανύοντας μία πολύ καλή περίοδο, η οποία ελπίζουμε να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, η δουλειά είναι πιο διασκεδαστική. Εχουμε μία πολύ καλή χρονιά φέτος στο πρωτάθλημα, αλλά ανυπομονώ να βοηθήσω στην εξέλιξη και την οδήγηση της RB6 για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2010», δήλωσε ο Αυστραλός πιλότος.

Από την πλευρά της Red Bull, ο γενικός διευθυντής Κρίστιαν Χόρνερ έπλεξε το εγκώμιο του Ουέμπερ, εστιάζοντας στην προσήλωση και την αποφασιστικότητά του αυτή τη χρονιά.

«Είμαι ευχαριστημένος που ανανεώσαμε το Μαρκ για το 2010. Συνεχίζει να δείχνει τεράστια προσήλωση και αποφασιστικότητα αυτή τη χρονιά, ιδίως μετά το ατύχημά του με το ποδήλατο στο τέλος του περυσινού έτους. Τα τελευταία αποτελέσματά του έδειξαν ότι βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του –ιδίως μετά την πρόσφατη νίκη του στο γερμανικό GP- και ότι έχει το κίνητρο να φτάσει στο ανώτατο επίπεδο. Κατά συνέπεια ήταν άμεση η απόφαση να επεκτείνουμε τη συνεργασία. Θεωρούμε ότι το δίδυμο των οδηγών μας με το Μαρκ και το Σεμπάστιαν, είναι ένα από τα ισχυρότερα στο άθλημα».

Η Red Bull είναι η πρώτη ομάδα που έχει επιβεβαιώσει επίσημα τους οδηγούς της για το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 καθώς πριν από τον Ουέμπερ είχε υπογράψει και ο Φέτελ για το 2010.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις