ΠΟΥ: Δεν έχει αλλάξει η συμπεριφορά του ιού

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2009 12:27
UPD:13:26

«Ο ιός Η1Ν1 έχει εξαπλωθεί σε 160 χώρες, αλλά η συμπεριφορά του μέχρι τώρα δεν έχει αλλάξει», ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

A- A A+

«Ο ιός Η1Ν1 έχει εξαπλωθεί σε 160 χώρες, αλλά η συμπεριφορά του μέχρι τώρα δεν έχει αλλάξει», ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Μέχρι τώρα δεν έχουμε παρατηρήσει αλλαγές στη συμπεριφορά του ιού. Αυτό που βλέπουμε είναι η γεωγραφική του εξάπλωση σε πολλές χώρες», τόνισε ο Γκρέγκορι Χαρτλ, εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

«Αν σκεφτείτε πως ο ιός έχει εξαπλωθεί σε 160 από τις 192 χώρες-μέλη του ΠΟΥ, πλησιάζουμε το 100%, αλλά όχι ακόμα», πρόσθεσε και εκτίμησε ότι οι νεκροί είναι κοντά στους 800.

Συμπλήρωσε επίσης πως οι πρώτες δόσεις του εμβολίου εναντίον της νόσου θα είναι έτοιμες στο βόρειο ημισφαίριο στις αρχές του φθινοπώρου.

Ο ΠΟΥ έχει υποσχεθει 150 εκατομμύρια δόσεις από δύο φαρμακοβιομηχανίες για τις αναπτυσσόμενες χώρες και διαπραγματεύεται με άλλες εταιρείες για περισσότερες δόσεις με προορισμό τις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες, πρόσθεσε ο ίδιος.

Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη

Συνολικά 1.671 κρούσματα της νέας γρίπης εντοπίστηκαν στην Ευρώπη μέσα σε ένα 24ώρο (μέχρι τις πέντε χθες το απόγευμα), όπως ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Το ECDC συγκεντρώνει στοιχεία από τις 31 χώρες που αποτελούν την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών. Συνολικά το κέντρο έχει καταγράψει 19.404 κρούσματα στις 30 από τις χώρες αυτές και 35 θανάτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή