Συνεχίζεται η κόντρα για τη γρίπη

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2009 15:18
UPD:18:52

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ αντελήφθη το ζήτημα με καθυστέρηση.

A- A A+

Νέα επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας τη στάση του στο θέμα της νέας γρίπης, με αφορμή την επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ αντελήφθη το ζήτημα με καθυστέρηση, ενώ αφού τόνισε για άλλη μία φορά πως η κυβέρνηση είναι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα από την πρώτη μέρα επέκρινε έντονα τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, σημειώνοντας πως διαφεύγουν της προσοχής του οι ενέργειες στις οποίες έχει προβεί το κυβερνών κόμμα. Μάλιστα σε ό,τι αφορά τα σχέδια που υπάρχουν για την αντιμετώπιση της νόσου, μίλησε για γκάφες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ: «Διαφεύγει της προσοχής και ενημέρωσης του κ. Παπανδρέου, γιατί προφανώς τον παραπληροφορούν» ότι υπάρχουν τρία Σχέδια, σημείωσε και εξήγησε ότι το διευκρινίζει αυτό γιατί επιμένει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ότι υπάρχουν δύο σχέδια, του 2005 και 2006, ενώ τον ενημέρωσε ότι από τις αρχές Μαίου του 2009 υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για αυτή τη μορφή της γρίπης.

Ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου «να κάνει τον κόπο να ζητήσει από τους στενούς του συνεργάτες, οι οποίοι - λόγω των πολλαπλών τους ρόλων και εδώ και στο εξωτερικό - δεν είναι απολύτως ενήμεροι, να τον ενημερώσουν πλήρως για να μην κάνει τέτοιες γκάφες». «Γιατί, αν δεν είναι γκάφα αυτό που κάνει ο κ. Παπανδρέου, είναι πρόθεση. Κι αυτό θα ήταν ακόμη πιο δυσάρεστο να προσπαθεί να δημιουργήσει με πρόθεση πανικό στους Έλληνες πολίτες για ένα θέμα που απασχολεί όλο τον κόσμο και έχουν γίνει τα απαραίτητα βήματα» πρόσθεσε.

Ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος γνωστοποίησε τέλος πως η επιστολή του κ. Παπανδρέου θα απαντηθεί γραπτώς.

Για αντίδραση που δεν ήταν στο ύψος των περιστάσεων έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας τις βολές του κ. Αντώναρου και ζήτησε «περισσότερη σοβαρότητα» από την κυβέρνηση. Επίσης διερωτήθηκε «αν υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο για αυτόν τον ιό και όχι γενικόλογο, τότε γιατί δεν δημοσιοποιείται;».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα το υπουργείο Υγείας καταλογίζει στο ΠΑΣΟΚ παλαιοκομματισμό και μικροπολιτική: «Δυστυχώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να ξεφύγει από τον ιό του παλαιοκομματισμού και επενδύει μικροπολιτικά σε ένα ζήτημα το οποίο αφορά στην υγειονομική ασφάλεια του τόπου». Υποστηρίζει ακόμη πως το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι σχέδιο για την αντιμετώπιση της γρίπης υπάρχει και εφαρμόζεται, καθώς και ότι για τις ακολουθούμενες πρακτικές η χώρα μας έχει λάβει τα εύσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Καταλήγοντας καλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αφήσει κοκορομαχίες και να συνεργαστούν με την κυβέρνηση προκειμένου να περιοριστούν στο ελάχιστο οι οποιοσδήποτε συνέπειες της νόσου στην Ελλάδα.

Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης διατύπωσε και ο ΛΑΟΣ διά του εκπροσώπου του Κωστή Αϊβαλιώτη: «Η κυβέρνηση μοιάζει σαν να έχει προσβληθεί ή ίδια από τον ιό της γρίπης: Εμπύρετη, αναπνέει βαριά και είναι έτοιμη να πέσει σε κώμα. Ας φρόντιζε να είχε ακολουθήσει τις συμβουλές μας και να είχε εμβολιασθεί εγκαίρως».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή