F1: Φόβοι για την καριέρα του Μάσα

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009 18:32
UPD:18:36
A- A A+

Οι γιατροί εκφράζουν τους φόβους τους για το αν ο Φελίπε Μάσα θα συνεχίσει να αγωνίζεται στη Φόρμουλα 1. Η ζημιά που έχει υποστεί το αριστερό του μάτι είναι σημαντική και ίσως αποτελέσει την αιτία που θα τερματίσει την αγωνιστική του καριέρα.

Η ζημιά που έχει προκληθεί στο αριστερό μάτι του βραζιλιάνου ανησυχεί ιδιαίτερα του θεράποντες ιατρούς.

Ο χειρούργος και καθηγητής του στρατιωτικού νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται ο Μάσα στην Βουδαπέστη, Ρόμπερτ Βέρες, υποστηρίζει ότι το χτύπημα που δέχτηκε είναι πολύ ισχυρό και ίσως επηρεάσει την όρασή του.

«Εχει υποστεί σημαντική ζημιά στο μάτι. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν θα μπορέσει να ξαναγωνιστεί», δήλωσε συγκεκριμένα. Παράλληλα, οι γιατροί του νοσοκομείου ΑΕΚ ανακοίνωσαν ότι η επέμβαση που έγινε στον βραζιλιάνο πιλότο το απόγευμα του Σαββάτου του έσωσε τη ζωή.

Ο Μάσα ξύπνησε σήμερα από το κώμα και μπόρεσε να έχει μία υποτυπώδη επικοινωνία με τους γιατρούς χωρίς όμως να μιλήσει. Επιπλέον, κούνησε τα πόδια του και τα χέρια του. Οι πρώτες εξετάσεις που έγιναν δεν έδειξαν κάτι το ανησυχητικό σε ό,τι αφορά εσωτερική αιμοραγία.

Ο Μάσα χτυπήθηκε από ελατήριο που προήλθε από την Brawn GP του Ρούμπενς Μπαρικέλο κατά την διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών στην πίστα του Ουγγαρόρινγκ, το μεσημέρι του Σαββάτου. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που η αριστερή πλευρά του κράνους του διαλύθηκε, χτυπώντας τον στο πρόσωπο και ειδικότερα στο αριστερό του μάτι.

Σήμερα στη Βουδαπέστη βρέθηκε και ο πρόεδρος της Ferrari, Λούκα ντι Μοντιτζέμολο, ο οποίος επισκέφθηκε τον 28χρονο πιλότο, δηλώνοντας ότι το σημαντικότερο για τη Scuderia είναι η υγεία και η ανάρρωση του ανθρώπου Μάσα και όχι του πιλότου.

Επίσης από τα ΜΜΕ της Βραζιλίας ανακοινώθηκε ότι ο άτυχος οδηγός της Ferrari αναμένεται την άλλη εβδομάδα να μεταφερθεί από την Βουδαπέστη σε νοσοκομείο του Παρισιού (Pitie-Salpetriere), το οποίο έχει στενές επαφές με τη FIA. Στο παρελθόν εκεί έχουν νοσηλευτεί κι άλλοι πιλότοι της F1 όπως π.χ. ο Μίκαελ Σουμάχερ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις