F1: Εντολή έρευνας από τη FIA

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009 22:51
A- A A+

Το ατύχημα του Φελίπε Μάσα και ο θάνατος του Χένρι Σέρτις στη Formula 2, πριν από μερικές μέρες στο Μπραντς Χατς, οδήγησαν την FIA σε σημαντικές αποφάσεις. Προκειμένου να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον η Παγκόσμια Ομοσπονδία έδωσε εντολή στην Επιτροπή Ασφαλείας να ξεκινήσει έρευνα, συντάσσοντας μια αναφορά σχετικά με τα ατυχήματα που συνέβησαν στο πρόσφατο παρελθόν.

Με την κίνηση αυτή υπάρχει η αισιοδοξία, ότι γνωρίζοντας πλέον τον τρόπο με τον οποίο έγινε το... μοιραίο, θα μπορέσουν να διορθωθούν όποια πράγματα πρέπει να διορθωθούν, ώστε να μη θρηνήσει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός κι άλλα θύματα.

Η ανακοίνωση της FIA: «Ο Πρόεδρος της FIA Μαξ Μόσλεϊ ζήτησε από την Επιτροπή Ασφάλειας να ετοιμάζει μιαν αναφορά για τα πρόσφατα ατυχήματα που προκλήθηκαν στα πρωταθλήματα Fοrmula 1 και Formula 2. Η Επιτροπή Ασφάλειας της FIA, η οποία αποτελείται από ιατρικούς και τεχνικούς εκπροσώπους όλων των τομέων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, θα υποβάλλει την αναφορά και τις προτάσεις της στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Τα πρώτα ευρήματα δείχνουν ότι το κράνος που χρησιμοποιούσε ο Felipe Massa ίσως έπαιξε σημαντικό ρόλο στον περιορισμό του τραυματισμού που υπέστη. Το κράνος 8860 της FIA, που πήρε στη FIA 8 χρόνια να εξελίξει, προσφέρει αυξημένη προστασία σε όλες τις περιοχές πρόσκρουσης».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις