F1: Ο Μάσα και οι μνηστήρες…

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2009 19:28

Θα επιστρέψει ο Μίκαελ Σουμάχερ στην ενεργό δράση; Ολα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά...

A- A A+

Ενώ ο Φελίπε Μάσα αναρρώνει με ταχείς ρυθμούς στο νοσοκομείο ΑΕΚ της Βουδαπέστης, η Ferrari αναζητά τον προσωρινό αντικαταστάτη του, μέχρι ο 28χρονος Βραζιλιάνος να είναι έτοιμος να αγωνιστεί ξανά. Τα ονόματα που έχουν τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αρκετά και σημαντικά.

Η Ferrari αναμένεται να εκμεταλλευτεί την καλοκαιρινή ανάπαυλα ώστε να αναζητήσει και να ανακοινώσει ποιος θα είναι ο teammate του Κίμι Ραϊκόνεν. Πρώτος και επικρατέστερος, όπως φαίνεται, υποψήφιος είναι ο Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος μπορεί να έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αλλά εξακολουθεί να διατηρεί στενές και επαγγελματικές σχέσεις με τη Scuderia. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής προσφέρει τις υπηρεσίες του από τη θέση του συμβούλου.

Αρχικά, ο μάνατζερ του 40χρονου πλέον Σουμάχερ, Βίλι Βέμπερ απέκλεισε κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο, φήμες αναφέρουν όμως ότι ο ίδιος ο γερμανός έχει αρχίσει σοβαρά να το σκέφτεται. Σήμερα, μάλιστα, η εκπρόσωπός του, Σαμπίν Κεμ, όταν ρωτήθηκε, «πέταξε» στην κυριολεξία το μπαλάκι στη Ferrari τονίζοντας ότι «αυτό το θέμα αφορά τη Ferrari. Εάν προσεγγίσουν τον Μίκαελ, τότε εκείνος θα το σκεφτεί».

«Συνήθως δεν θα έλεγα ότι ενδιαφέρεται διότι είναι ευχαριστημένος με τη ζωή του και δεν του λείπει τίποτα, αλλά τώρα οι συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές – όλα είναι πολύ υποθετικά – και ο Μίκαελ δεν θα ήθελε να κάνει αυτή τη συζήτηση», δήλωσε η Σαμπίν Κεμ, η οποία εξέφρασε αμφιβολίες για τη φυσική τκατάσταση του Σουμάχερ καθώς, όπως τόνισε, το ατύχημα που είχε το Φεβρουάριο με μοτοσικλέτα του δημιούργησε ένα πρόβλημα στον αυχένα.

Για αυτό το λόγο δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν θα είναι 100% έτοιμος να συμμετάσχει σε αγώνα F1.

Ο προοπτική πάντως του Σουμάχερ έχει ενθουσιάσει πολλούς φίλους της Scuderia καθώς το όνομά του έχει συνδεθεί με μία από τις πιο επιτυχημένες περιόδους της τα τελευταία χρόνια.

Δεύτερος υποψήφιος φαντάζει ο Φερνάντο Αλόνσο. Ηδη, έχει γίνει γνωστό ότι η Ferrari και ο Ισπανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής έχουν συμφωνήσει για μελλοντική συνεργασία που κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσει την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα. Το σενάριο να αγωνιστεί από φέτος με τα χρώματα της Scuderia και το πρώτο του GP να είναι η Βαλένθια (στην χώρα του δηλαδή στα τέλη Αυγούστου) μοιάζει ιδανικό. Υπάρχει, όμως, και η Renault που δεν φαίνεται διατεθειμένη να παραχωρήσει από τόσο νωρίς τον Ισπανό.

Στη λίστα των υποψηφίων βρίσκεται και το όνομα του Σεμπαστιέν Μπουρντέ. Αποχώρησε, όχι με τον καλύτερο τρόπο, από την Toro Rosso πριν από λίγες ημέρες και διαθέτει στοιχεία που τον συνδέουν με τη Scuderia. Πέραν του γεγονότος ότι η Ferrari δίνει κινητήρες στην STR, σημαντικότερο πλεονέκτημά του είναι ότι έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον Φελίπε Μάσα, το Νικολά Τοντ. Ισως, η μετακίνησή του αυτή, αν γίνει, να αποτελεί την ευκαιρία που αναζητούσε για να αποδείξει την αξία του.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν και το όνομα του Ζακ Βιλνέβ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1997 εδώ και αρκετό διάστημα μεθοδεύει την επιστροφή του στην F1. Ενα σύντομο πέρασμα από τη Ferrari, έστω και για μερικά GP, να του «ανοίξει» κάποιες πόρτες ώστε να βρει μία ομάδα για την επόμενη χρονιά.

Πέραν πάντως των δημοσιευμάτων και των φημών, οι Ferrari διαθέτει ήδη δύο εφεδρικούς πιλότους στις τάξεις της που μπορούν ανά πάσα στιγμή να αναπληρώσουν το βασικό της οδηγικό δίδυμο, τους Μαρκ Ζενέ και Λούκα Μπαντοέρ. Λογικά, ένας από τους δύο ίσως αποτελέσει τη βασική επιλογή της Scuderia για όσους αγώνες ο Μάσα απουσιάσει, αν και δεν αποκλείεται, βέβαια, η πρόσληψη ενός νέου προσώπου.

Πιο «δυνατή» επιλογή φαίνεται εκείνη του «βετεράνου» Ζενέ, ο οποίος τον προηγούμενο μήνα κέρδισε τις «24 του Λε Μαν» με την Peugeot. Ο ίδιος όταν ρωτήθηκε απάντησε ότι δεν σκεφτεί ακόμη αυτή την πιθανότητα, μετά το ατύχημα του Φελίπε Μάσα, στον οποίο ευχήθηκε να αναρρώσει γρήγορα και να δώσει το παρόν στη Βαλένθια.

Το σίγουρο είναι ότι μέσα στις επόμενες ημέρες, όπως τόνισε και ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Στέφανο Ντομενικάλι, αναμένεται να «κλειδώσουν» όλες οι προοπτικές που υπάρχουν ενώ ο πρόεδρος της Scuderia, Λούκα ντι Μοντιτζέμολο, δήλωσε ότι «η απόφαση θα παρθεί την κατάλληλη στιγμή».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις