F1: Τα «τσούγκρισαν» Πικέ τζ. – Μπριατόρε

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2009 20:14

Iδιαίτερα τεταμένες είναι οι σχέσεις του Φλάβιο Μπριατόρε (αριστερά) με το Νέλσον Πικέ τζ. Ο βραζιλιάνος πιλότος «μετράει» ημέρες στην Renault;

A- A A+

«Βγήκαν τα μαχαίρια» στο στρατόπεδο της Renault μετά τον αγώνα της Ουγγαρίας. Ο Νέλσον Πικέ τζ. και ο Φλάβιο Μπριατόρε ξεκίνησαν έναν πόλεμο σκληρών δηλώσεων που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την παρουσία του νεαρού βραζιλιάνου πιλότου στην γαλλική ομάδα.

Μετά το GP της Γερμανίας, υπήρχαν φήμες ότι η θέση του νεαρού βραζιλιάνου στη Renault ήταν επισφαλής και ίσως να μην αγωνιζόταν στην Ουγγαρία. Ο ίδιος το είχε παραδεχθεί δημόσια λίγο πριν τον αγώνα στην πίστα του Ουγγαρόρινγκ, όπου τελικά αποφασίστηκε να του δοθεί μία ακόμη ευκαιρία. Δεν κατάφερε, όμως τίποτα καλύτερο από την 12η θέση.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Renault, Φλάβιο Μπριατόρε σε δηλώσεις του στο περιοδικό Autospint τόνισε ότι περίμενε περισσότερα από τον Πικέ ενώ ήταν πολύ επικριτικός για τις δικαιολογίες που έδινε κάθε φορά το βραζιλιάνος, μετά τα άσχημα αποτελέσματά του.

«Πάντα ήμουν δίκαιος με τους πιλότους μου. Περίμενα περισσότερα από τον Πικέ διότι είναι η δεύτερη του χρονιά σε πλήρες πρόγραμμα αγώνων. Εχει κάνει λιγότερες δοκιμές συγκριτικά με τον Αλόνσο, αλλά και ο Ουέμπερ έκανε επίσης λιγότερες από τον Φέτελ, λόγω του σπασμένου ποδιού του, αλλά κοιτάξτε που είναι τώρα.

Όταν ένας οδηγός δεν έχει καλά αποτελέσματα, ανοίγει το βιβλίο των δικαιολογιών και αρχίζει: φταίει ο καιρός, τα γυαλιά ενός θεατή, ένα σπινάρισμα στην ευθεία, αυτό, εκείνο…

Δεν είναι αλήθεια ότι υπάρχει τεχνική διαφορά επτά δεκάτων του δευτερολέπτου μεταξύ των μονοθεσίων του Αλόνσο και του Πικέ. Αν αυτό ήταν αλήθεια, τότε θα είχαμε ένα μονοθέσιο ικανό να κερδίσει τον τίτλο, και αυτό δυστυχώς δεν συμβαίνει. Η τεχνική διαφοροποίηση είναι ελάχιστη και όχι περισσότερο από έναν αγώνα», ήταν τα σκληρά λόγια του Μπριατόρε.

Από την άλλη πλευρά ο Πικέ, που ακόμη δεν έχει καταφέρει να κερδίσει έναν βαθμό, δηλώνει ότι «το αφεντικό» του ενδιαφέρεται μόνο για τα χρήματα.

«Ο Φλάβιο είναι ένας επιχειρηματίας και δεν ξέρει τίποτα από Φόρμουλα 1. Είναι ο μάνατζερ μου αλλά στο ρόλο του ως «αφεντικό» στην ομάδα δεν με σέβεται.

Σκέφτεται μόνο τα χρήματα και πόσα μπορεί να τσεπώσει από κάθε τι με το οποίο ασχολείται, είναι ένας άνθρωπος χωρίς φίλους. Κάθε μέρα με ρωτούν τι συμβαίνει, γιατί λοιπόν πάντα να σιωπώ;

Ο Ουέμπερ βρίσκεται στην Φόρμουλα 1 από το 2001, ξεκίνησε σε μία διαφορετική εποχή, όταν οι δοκιμές δεν ήταν περιορισμένες. Πιθανόν να έχει κάνει πάνω από 20.000 χλμ. δοκιμών, επομένως δεν είναι δίκαιη η σύγκριση. Σήμερα η κατάσταση είναι πιο δύσκολη για έναν οδηγό με μικρή εμπειρία.

Και εκτός αυτού, πρέπει να παλέψω εναντίον του Μπριατόρε και του Αλόνσο, ο οποίος είναι ένας φανταστικός οδηγός. Όταν δεν ήμουν ανταγωνιστικός στις κατατακτήριες, ήμουν ο πρώτος που το παραδέχθηκε. Αν ο Μπριατόρε δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό, τι να κάνω εγώ;», απάντησε ο Νέλσον Πικέ τζ.

Από τις παραπάνω λεκτικές επιθέσεις, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η απουσία του Πικέ τζ. από τους υπόλοιπους αγώνες της χρονιάς καθώς η θέση του ήταν ήδη βεβαρημένη από την άσχημη απόδοσή του. Ισως η πόρτα της εξόδου είναι κοντά για το νεαρό βραζιλάνο…

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις