«Θα τρέξει ξανά ο Μάσα»

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009 18:48
A- A A+

Έπειτα από το ατύχημα που είχε ο Φελίπε Μάσα στις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι της Ουγγαρίας, τέθηκε σε κίνδυνο ακόμα και η καριέρα του Βραζιλιάνου, όμως ο προσωπικός του γιατρός έδειξε σε δηλώσεις ότι είναι αισιόδοξος πως ο οδηγός της Ferrari θα τρέξει ξανά στις πίστες.

Πάντως, ο Στέφανο Ντομενικάλι αποκάλυψε ότι ο Μάσα ίσως βγει και σήμερα από την Εντατική Μονάδα Θεραπείας.

Η κατάσταση της υγείας του Φελίπε Μάσα, μετά το ατύχημά του στο Ουγγαρορίνγκ, είναι ακόμα κρίσιμη, όμως ο προσωπικός του γιατρός, Ντίνο ¶λτμαν, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα τρέξει ξανά στο προσεχές μέλλον σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Φελίπε θα ξανατρέξει. Είμαι σίγουρος. Η κατάσταση είναι ακόμα λεπτή αλλά πιστεύω ότι η ζωή του δεν κινδυνεύει πλέον.

Από την αρχή πίστευα ότι το τραύμα δεν είναι τόσο εκτεταμένο αλλά η βελτίωσή του κατά της τελευταίες ώρες έχει ξεπεράσει την πιο τρελή μας φαντασία», είπε ο ¶λτμαν και πρόσθεσε ότι η όρασή του και η εγκεφαλική του λειτουργία είναι εντάξει. «Μπορεί να ξεχωρίσει το δεξιά από το αριστερά και έχει αίσθηση της απόστασης και του βάθους. Επίσης, η απώλεια μνήμης είναι αφορά πολύ μικρό χρόνο. Το ανοίξαμε το μάτι, με προσοχή γιατί είναι ακόμα πρησμένο, και μας είπε ότι βλέπει κανονικά. Η όρασή του δεν έχει εξασθενήσει».

Από την πλευρά του ο Στέφανο Ντομενικάλι βρίσκεται αρκετά συχνά στη Βουδαπέστη, όπου διακομίζεται ο Βραζιλιάνος, και δήλωσε ότι υπάρχει πιθανότητα να βγει ακόμα και σήμερα από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. «Η βελτίωσή του είναι φανταστική. Μόλις τρεις ημέρες μετά το ατύχημα έχει κάνει πολύ ενθαρρυντική πρόοδο. Με αναγνώρισε, τον χαιρέτησα και του μετέφερα τις ευχές και την υποστήριξη του κόσμου.

Μου μίλησε στα ιταλικά, αφότου είχε μιλήσει στην οικογένειά του στα πορτογαλικά. Μου είπε ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί τίποτα από το ατύχημα. Η κατάστασή του είναι ενθαρρυντική αλλά καλό είναι να είμαστε επιφυλακτικοί και να κάνουμε ένα βήμα κάθε φορά. Εμείς θέλουμε ο Φελίπε να αναρρώσει όσο το δυνατόν συντομότερα. Του επιβεβαίωσα όμως ότι θέλουμε να επιστρέψει σύντομα, ότι το μονοθέσιο είναι δικό του και ότι μόλις είναι έτοιμος θα το οδηγήσει».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις