F1: Αβέβαιο το μέλλον των εργαζομένων στη BMW

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009 19:52

Η γερμανική εταιρεία δεσμεύτηκε ότι θα αντιμετωπίσει με ευαισθησία και λεπτότητα το θέμα.

A- A A+

Aβέβαιο παραμένει το μέλλον των εργαζομένων της BMW στο Χίνβιλ της Ελβετίας μετά την απόφαση της μητρικής εταιρείας ότι αποχωρεί από την Φόρμουλα 1 μετά το τέλος της χρονιάς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις της BMW αναμένεται να κλείσουν εντελώς είτε να εξαγοραστούν από μία άλλη εταιρεία. Στέλεχος και μέλος του δ.σ. του γερμανικού κολοσσού ανέφερε πως η εταιρεία θα εξετάσει με μεγάλη προσοχή και ευαισθησία το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Καθώς πήραμε την συγκεκριμένη απόφαση χθες, δεν είμαστε σε θέση ακόμη να δώσουμε κάποια ακριβή πληροφόρηση. Θα αναπτύξουμε και θα επεξεργαστούμε όλα τα πιθανά σενάρια και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ώστε να βρεθεί μία λύση για τους εργαζόμενους στο Χίνβιλ και το προσωπικό που απασχολείται με τον τομέα της Φόρμουλα 1 στο Μόναχο. Γνωρίζουμε το μέγεθος της ευθύνης που φέρουμε και θα ενημερώσουμε το προσωπικό όταν θα είμαστε σε θέση να έχουμε μία σαφή ανακοίνωση», δήλωσε ο δρ. Κλάους Ντράεγκερ, μέλους του δ.σ. της BMW, υπεύθυνος στο τμήμα εξέλιξης.

Η απόφαση της γερμανικής εταιρείας προκάλεσε αίσθηση στους ανθρώπους που εργάζονταν για εκείνη. Ακόμη και ο Νικ Χάιντφλεντ, ο πιλότος που βρισκόταν στην γερμανική ομάδα από το 2006 δήλωσε έκπληκτος από το συμβάν.

«Η απόφαση της BMW να αποσυρθεί από τη Φόρμουλα 1 ήταν τελείως αναπάντεχη. Λυπάμαι για τα μέλη της ομάδας με τους οποίους ήταν τιμή μου να συνεργάζομαι όλα αυτά τα χρόνια. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους για την εκπληκτική τους συμπαράσταση και για όλα όσα πετύχαμε μαζί», δήλωσε ο 32χρονος γερμανός πιλότος στην προσωπική του σελίδα στο Διαδίκτυο.

Ο ίδιος δήλωσε ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για την ομάδα ώστε να ολοκληρώσει την παρουσία της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Δεν πρόκειται να χάσω την φιλοδοξία μου να φτάσω στην κορυφή της Φόρμουλα 1. Θα βάλω τα δυνατά μου να υποστηρίξω την ομάδα και να διασφαλίσω ότι θα έχουμε τον καλύτερο δυνατό τερματισμό στο τέλος της χρονιάς», δήλωσε χαρακτηριστικά, αποκαλύπτοντας ότι σχετικά με το μέλλον του στην F1, θα συνεχίσει τις συζητήσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει, υπό διαφορετικές πλέον συνθήκες.

Αλλωστε, το όνομά του πριν μερικούς μήνες είχε συνδεθεί με τη Mclaren, η οποία (ελέω Mercedes Benz) επιθυμεί να εντάξει στο δυναμικό της έναν γερμανό πιλότο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις