F1: Η επιστροφή του Σούμι!

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009 20:51
UPD:21:11
EPA/MANU FERNANDEZ/POOL

A- A A+

Ο Μίκαελ Σουμάχερ αναμένεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση και θα αντικαταστήσει το Φελίπε Μάσα στο επόμενο GP, στην πίστα της Βαλένθια, στην Ισπανία περί τα τέλη Αυγούστου (23/8).

Ο Γερμανός πιλότος και επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αναμένεται να επιστρέψει στους αγώνες, μετά την αποχώρησή του το 2006. Ηδη, η Ferrari σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι ο 40χρονος πλέον, Σουμάχερ θα ξεκινήσει εντατικό πρόγραμμα προετοιμασίας μέσα στις επόμενες ημέρες, ώστε να είναι έτοιμος, σε ό,τι αφορά στη φυσική του κατάσταση, να ανταπεξέλθει τις δύσκολες συνθήκες ενός GP. Και αυτό γιατί ο Γερμανός πιλότος, αφενώς μεν έχει να συμμετάσχει σε αγώνα F1 εδώ και περίπου τρία χρόνια, αφετέρου στην αρχή της χρονιάς είχε ένα ατύχημα με μοτοσικλέτα, τραυματίζοντας τον αυχένα του.

Ο ίδιος μετά την ανακοίνωση της Scuderia δήλωσε: «Το πιο σημαντικό στοιχείο: Δόξα το Θεό, όλα τα νέα σχετικά με το Φελίπε είναι θετικά. Του εύχομαι τα καλύτερα ξανά. Συναντήθηκα σήμερα το απόγευμα με το Στέφανο Ντομενικάλι και το Λούκα ντι Μοντιτζέμολο, κα όλοι μαζί αποφασίσαμε να προετοιμαστώ για να αντικαταστήσω τον Φελίπε. Αν και είναι αλήθεια ότι το κεφάλαιο Φόρμουλα έχει κλείσει για έμενα εδώ και καιρό, είναι επίσης αλήθεια πως για λόγους πίστης στην ομάδα, δεν μπορώ να αγνοήσω αυτή την άτυχη στιγμή. Και ως αγωνιστής που είμαι, περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία να αντιμετωπίσω αυτή την πρόκληση», δήλωσε αποφασισμένος ο Σουμάχερ.

Εντούτοις, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει να οδηγήσει μονοθέσιο της F1 από το 2008 στην Βαρκελώνη, ενώ δεν έχει δοκιμάσει καθόλου την F60. Η παρουσία του πάντως αναμένεται να συνδράμει σημαντικά στην εξέλιξη του μονοθεσίου της Scuderia, την στιγμή μάλιστα που μία βελτίωση είναι αισθητή στους τελευταίους αγώνες.

Επιπλέον, θα χαροποιήσει εκατομμύρια οπαδούς της Ferrari που έχουν συνδυάσει το όνομά του με σημαντικές επιτυχίες της ιταλικής ομάδας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις