ΥΠΟΙΟ: Ζημιογόνες και επικίνδυνες οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009 19:28
A- A A+

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου απαντώντας στις νέες βολές του κ. Γιώργου Παπανδρέου http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/07/30/1696963.htm . Ο κ. Παπαθανασίου σε ανακοίνωσή του κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι δεν μπορεί να διατυπώσει υπεύθυνες προτάσεις και ότι η μόνη πρόταση που έχει καταθέσει ως τώρα για την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων είναι η φορολόγηση με 25 - 40% των τόκων από καταθέσεις, των ομολόγων και των μετοχών, την ίδια ώρα που αποκαλεί «χαράτσι» την επιβολή της έκτακτης εισφοράς στα σκάφη αναψυχής.

Η ανακοίνωση του υπουργού Οικονομίας είναι η ακόλουθη:

«Ο κ. Παπανδρέου για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσε ότι το κόμμα του είτε δεν μπορεί, είτε δεν θέλει να αποκτήσει επαφή με την πραγματικότητα. Επιβεβαίωσε ότι δεν μπορεί να ασκήσει ούτε καν μια συγκροτημένη και υπεύθυνη κριτική. Πόσο μάλλον να διατυπώσει υπεύθυνες προτάσεις.

Αποκαλεί «χαράτσι» την επιβολή έκτακτης εισφοράς στα σκάφη αναψυχής άνω των 10 μέτρων, υιοθετώντας με αυτόν τον τρόπο τις αντιδράσεις όσων έχουν ιδιωτικά σκάφη αναψυχής και τα εμφανίζουν ως δήθεν επαγγελματικά, ενώ η μόνη μέχρι σήμερα πρόταση του κόμματός του για την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων είναι η φορολόγηση με 25 - 40% των τόκων από καταθέσεις, των ομολόγων και των μετοχών.

Μιλάει για επιβάρυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ πριν από λίγο καιρό κατηγορούσε την Κυβέρνηση επειδή μείωσε τους φορολογικούς συντελεστές.

Δυστυχώς, οι θέσεις του κ. Παπανδρέου δεν είναι απλώς αντιφατικές. Είναι ζημιογόνες και επικίνδυνες για τον τόπο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή