F1: Με το αζημίωτο το Σουμάχερ

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009 19:38
A- A A+

Η επιστροφή του Μίκαελ Σουμάχερ στην ενεργό δράση μετά από τρία περίπου χρόνια έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον όχι μόνο των φίλων της F1 αλλά και ολόκληρου του πλανήτη. Η κίνηση αυτή της Ferrari μπορεί να συσπειρώνει τους φίλους της Scuderia, αλλά αναμένεται να της στοιχίσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο πόσο.

Ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, μπορεί να έχει στενές επαγγελματικές σχέσεις με την ιταλική ομάδα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αποδεχόταν την πρότασή της να ξαναμπεί να μονοθέσιο, χωρίς τα απαιτούμενα οικονομικά (για αυτόν) οφέλη.

Κατά συνέπεια, ούτε λίγο ούτε πολύ ο 40χρονος πλέον Σουμάχερ αναμένεται σε κάθε GP που αγωνίζεται να εισπράττει το ποσό των τριών εκατομμύριων λιρών (ήτοι 3,5 περίπου εκατομμύρια ευρώ). Υπολογίζεται δηλαδή ότι θα πληρώνεται με 1,1 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα (στις τρεις ημέρες διαρκείας ενός αγώνα F1).

Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι ο Γερμανός πολυνίκης πιλότος περάσει με επιτυχία συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, στο τέλος του οποίου θα κριθεί αν θα είναι σε θέση να συμμετάσχει σε GP ή όχι.

Όλα τα μέσα αναφέρουν, ωστόσο, ότι έχει τα σωματικά και ψυχικά αποθέματα να επιχειρήσει αυτό το δύσκολο, ομολογουμένως, εγχείρημα.

Παρά τη θέληση του Γερμανού, ο επί χρόνια μάνατζερ του Βίλι Βέμπερ του εξέφρασε την αντίθεσή του σε αυτό που προσπαθεί να κάνει.

«Τον συμβούλεψα να μην το κάνει», δήλωσε ο Βέμπερ, ο οποίος τόνισε ότι του «το ζήτησε η Ferrari και δεν μπορούσε να αρνηθεί. Αυτό είναι καλό για όλους: για τα ΜΜΕ, για τους φανατικούς φίλους, για τη Φόρμουλα 1. Το αν είναι καλό για εμάς, αυτό θα το δούμε», ανέφερε με σκεπτικισμό ο μάνατζερ του Σουμάχερ.

Δημοσιεύματα πάντως αναφέρουν ότι η απόφαση του Γερμανού να αντικαταστήσει τον Φελίπε Μάσα συμπίπτει με την είδηση ότι η Scuderia αναμένεται να επεκτείνει το συμβόλαιο αξίας πέντε εκατομμυρίων ευρώ που έχει μαζί του για τη θέση του συμβούλου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις