F1: «Ψάχνεται» ο Κούμπιτσα

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009 19:56

Ανοικτός σε νέες προτάσεις είναι ο Πολωνός πιλότος.

A- A A+

Για ανεύρεση νέας ομάδας και… αγωνιστικής στέγης ξεκίνησε ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα μετά την ανακοίνωσητης BMW ότι εγκαταλείπει την F1 στο τέλος της χρονιάς.

Αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάνατζερ του Πολωνού οδηγού, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο πελάτης του είναι ανοικτός σε οποιαδήποτε νέα πρόταση.

«Δεν υπήρχε κάποια ένδειξη μέσα στην ομάδα ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε. Θα το είχαμε αντιληφθεί. Ο Ρόμπερτ είχε συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2010, αλλά τώρα και επίσημα είναι διαθέσιμος», δήλωσε ο Ντανιέλε Μοράλι.

Ο Πολωνός πιλότος βρίσκεται στην BMW από το 2006 και δεν ανησυχούσε (μέχρι χθες τουλάχιστον) για την έκβαση της καριέρας του καθώς το συμβόλαιο του ήθελε ακόμη πολλούς μήνες για να λήξει. Η ανακοίνωση της BMW τον εξέπληξε πραγματικά και τον θορύβησε καθώς το μέλλον του στο άθλημα γίνεται αβέβαιο. Και αυτό γιατί η «σιγουριά» του συμβολαίου του δεν τον άφηνε να αναζητήσει ή να ξεκινήσει νέες επαφές με άλλες ομάδες.

Αντίθετα, ο Νικ Χάιντφλεντ, έτερος πιλότος της BMW, βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με άλλες εταιρείες και ιδίως τη McLaren Merecedes.

Aπό την πλευρά του ο Κούμπιτσα, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν τα πάει καλά στο πρωτάθλημα, έχοντας μόνο δύο βαθμούς, θα πρέπει να δώσει τον καλύτερο του εαυτό μέχρι το τέλος της χρονιάς, ώστε να υπάρξει κάποια ομάδα που θα θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό της. Διαφορετικά, ο Πολωνός κινδυνεύει να μείνει εκτός την επόμενη σεζόν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις