Βουλή: Ψηφίστηκε το ν/σχ για συμβασιούχους του Δημοσίου

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009 20:23
A- A A+

Ψηφίστηκε και επί των άρθρων το νομοσχέδιο που αφορά στη βαθμολογική κατάσταση και την υπηρεσιακή εξέλιξη υπαλλήλων του Δημοσίου που εργάζονται με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Υπέρ της μονιμοποίησης των υπαλλήλων αυτών τάχθηκε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρου, ενώπιον της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, προειδοποιώντας για τις συνέπειες της παγίωσης ενός συστήματος «εργαζομένων δύο ταχυτήτων».

Ο κ. Παπασπύρου τόνισε πως στο χώρο του Δημοσίου, «αντιμετωπίζουμε αρκετές ταχύτητες εργασιακών σχέσεων, οι οποίες διασπούν την ίδια τη λειτουργικότητα και τη συνοχή των υπηρεσιών. Ταυτόχρονα, οι μισθολογικές διαφοροποιήσεις και οι ταχύτητες στην ασφάλιση, έχουν πολύ συγκεκριμένη επίπτωση, σε μία περίοδο που είναι σημαντικά και υψηλά και τα δημοσιονομικά προβλήματα στις εισροές προς τα ταμεία των εργαζομένων στο Δημόσιο».

«Θεωρούμε λοιπόν, ότι μία ακόμα συστηματοποίηση ταχύτητας, η οποία, σε ό,τι αφορά στη δυνατότητα άσκησης δημόσιας εξουσίας από τη θέση των διευθυντών, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει και σε πολύ συγκεκριμένα προβλήματα προσφυγών αντισυνταγματικότητας από άλλο προσωπικό, θα δημιουργήσει και νέα ζητήματα και ρήγματα στις εσωτερικές σχέσεις των εργαζομένων, χωρίς να αντιμετωπίζει το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο» πρόσθεσε.

Ζήτησε δε να διευθετηθεί και το πρόβλημα των συμβασιούχων στο Δημόσιο, καθώς και των ανθρώπων που παραμένουν αδιόριστοί από παλαιότερους διαγωνισμούς «και έχουν μειωθεί κατά πολύ αυτή τη στιγμή, έτσι ώστε να μονιμοποιηθούν και να ενταχθούν στο Δημόσιο».

Σε ό,τι αφορά τους συμβασιούχους, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε πως το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί οριστικά, εάν δεν καλυφθούν οι οργανικές θέσεις, «όποτε δημοσιονομικά μας επιτραπεί».

«Για να είμαστε δίκαιοι απέναντι σε όλους τους ανέργους που ψάχνουν για δουλειά και σε εκείνους που πράγματι έχουν την εμπειρία, υπάρχει η μοριοδότηση αυτή, αλλά ταυτοχρόνως δεν απαγορεύει σε κάποιον που έχει πολύ περισσότερα προσόντα, να καταλάβει μια θέση» επεσήμανε ο κ. Παυλόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή