F1: Δοκιμές για «Σούμι»

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2009 18:02
EPA/CARLO FERRARO

A- A A+

Το ατύχημα του Φελίπε Μάσα ήταν η αιτία για να επιστρέψει ο Μίκαελ Σουμάχερ στην ενεργό δράση, καθώς θα είναι αντικαταστάτης του Βραζιλιάνου στο μονοθέσιο της Ferrari στο Γκραν Πρι της Ευρώπης.

Έτσι, ο Γερμανός πήγε χθες στο Μαρανέλο, προκειμένου να κάνει δοκιμές με την F2007, ώστε να κάνει όσα περισσότερα χιλιόμετρα μπορεί και να προετοιμαστεί κατάλληλα για τον αγώνα της Βαλένθια, ενώ η ιταλική ομάδα ζήτησε από τις ομάδες και τη FIA να υπάρξει μια ημέρα δοκιμών πριν από το Γκραν Πρι της Βαλένθια.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ έχει, ήδη, ξεκινήσει την προετοιμασία του ενόψει του Γκραν Πρι της Ευρώπης, που θα διεξαχθεί σε τρεις εβδομάδες στη Βαλένθια, καθώς έχει δεχτεί την πρόταση της Ferrari να αντικαταστήσει τον Φελίπε Μάσα μέχρι να είναι έτοιμος για να επιστρέψει στους αγώνες, μετά το ατύχημα που είχε στην Ουγγαρία.

Ο Γερμανός μετέβη χθες στο Μαρανέλο, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της Scuderia, και έμεινε για αρκετή ώρα στον εξομοιωτή για να πάει στη συνέχεια στην πίστα του Μούτζελο και να κάνει δοκιμές με το μονοθέσιο του 2007, προκειμένου να κάνει όσα περισσότερα χιλιόμετρα μπορεί ενόψει του Γκραν Πρι της Βαλένθια.

¶λλωστε, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος στην προσωπική του ιστοσελίδα, οι επόμενες εβδομάδες θα είναι περίοδος προετοιμασίας. «Υπάρχει αυτή η απαγόρευση δοκιμών στη Formula 1 και έτσι επικοινώνησα με τα παιδιά στο F1 Clienti αν θα μπορούσαν να μου δώσουν ένα μονοθέσιο. Παρότι αυτά τα μονοθέσια δεν είναι τα φετινά ή τα περσινά, απλώς θέλω να οδηγήσω το περισσότερο δυνατό, άρα είναι μια καλή επιλογή. Τις επόμενες εβδομάδες θα τις περάσω ολοκληρωτικά για την προετοιμασία μου», είπε ο εφτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ωστόσο, η Ferrari, με δεδομένο ότι έχουν απαγορευτεί οι δοκιμές εξέλιξης, ζήτησε από τις υπόλοιπες ομάδες και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου να επιτρέψουν στον «Σούμι» να δοκιμάσει την F60 και αναμένει την απάντηση αυτών.

«Όπως όλοι γνωρίζετε, ο Μίκαελ Σουμάχερ έχει δεχτεί να αξιολογήσει την πιθανότητα της αντικατάστασης του Φελίπε Μάσα μέχρι ο δεύτερος να μπορέσει να αγωνιστεί ξανά στο πρωτάθλημα. Ο Μίκαελ, όμως, απέχει από τους αγώνες της F1 από το 2006 με εξαίρεση ένα μικρό αριθμό δοκιμών που έκανε για εμάς το 2007.

Προκειμένου να αξιολογήσει την πιθανότητα της επιστροφής του κατάλληλα, ζητάμε επί του παρόντος από όλους τους αγωνιζόμενους καθώς και από τη FIA, την πιθανότητα διεξαγωγής μίας ημέρας δοκιμών πριν από το Γκραν Πρι της Βαλένθια κατά παράβαση του ¶ρθρου 22.1 c) των κανονισμών του 2009 και τη συμφωνία για τις δοκιμές. Θα ήμασταν ευγνώμονες αν μπορούσατε να πιστοποιήσετε τη συμφωνία σας στα προαναφερθέντα», ανέφερε στο e-mail της η ομάδα του Μαρανέλο, όπως το δημοσίευσε το SpeedTV.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις