F1: Το σκέφτεται η Mercedes;

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2009 19:20
UPD:19:39
A- A A+

Mετά την απόφαση της BMW να αποχωρήσει στο τέλος της χρονιάς από την F1, φαίνεται ότι άνοιξε ο «ασκός του Αιόλου» παρασύροντας κι άλλες ομάδες προς αυτή την κατεύθυνση.

Κι ενώ η Mercedes διέψευδε πριν μερικές ημέρες τις φήμες ότι σκέφτεται να εγκαταλείψει τη Φόρμουλα 1, ανώτατο στέλεχός της σήμερα φέρνει ξανά στο προσκήνιο αυτή την προοπτική.

Το μέλος του δ.σ. της γερμανικής εταιρείας Χέλμουτ Λενς υποστηρίζει ότι η αξία της επένδυσης και της εμπλοκής στη Φόρμουλα 1 εξακολουθεί να αποτελεί θέμα προς συζήτηση και να διερευνάται από τη μητρική εταιρεία Daimler.

«Η συζήτηση σίγουρα θα αναθερμανθεί, ιδίως μετά την αποχώρηση της BMW», δήλωσε το υψηλόβαθμο στέλεχος. Νωρίτερα αυτή τη χρονιά, ο Λενς είχε ταχθεί υπέρ της αποχώρησης της Mercedes Benz από την F1 προκειμένου να δοθεί περισσότερη έμφαση σε άλλα δαπανηρά σχέδια της εταιρείας.

Εκπρόσωπος βέβαια του γερμανικού κολοσσού επίσημα ενημέρωσε ότι η αποχώρηση της BMW δεν έχει καμία επίδραση στις σχέση της εταιρείας του με τη Φόρμουλα 1. Η αλήθεια είναι όμως ότι αρχίζουν πλέον και ακούγονται οι φωνές εντός της Mercedes Benz που αντιδρούν στην εμπλοκή με το άθλημα.

Αλλωστε, η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει φέρει σε δυσμενή κατάσταση όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Αυτή η κατάσταση έχει άμεσο αντίκτυπο και στη Φόρμουλα 1 καθώς οι ομάδες δεν έχουν τη δυνατότητα να δαπανούν αλόγιστα μεγάλα χρηματικά ποσά.

Αποτέλεσμα αυτής της δυσάρεστης συγκυρίας ήταν η απόφαση τόσο της BMW (πριν μερικές ημέρες) όσο και της Honda (πέρυσι) να αποσυρθούν από το άθλημα.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις