F1: «Φρένο» από τη Williams στο Σουμάχερ

Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2009 19:02

«Οχι» στην πρόταση της Ferrari να δοκιμάσει ο Μίκαελ Σουμάχερ την F60 πριν τον αγώνα στη Βαλένθια, είπε ο Σερ Φρανκ Γουΐλιαμς.

A- A A+

Η ομάδα της Williams εναντιώθηκε στην πρόταση της Ferrari να επιτραπεί στον Μίκαελ Σουμάχερ να κάνει μερικές δοκιμές της F60 πριν τον αγώνα της Βαλένθια στις 23 Αυγούστου.

Η Ferrari είχε ζητήσει από όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος, καθώς και από τη FIA, να αφήσουν τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να δοκιμάσει μία ημέρα το υπάρχον μονοθέσιο της ιταλικής εταιρείας, ώστε να μπορέσει να αποκτήσει μία υποτυπώδη εξοικείωση.

Tα σχέδια, όμως, της Scuderia έτυχαν της άρνησης του «αφεντικού» της Williams, Σερ Φρανκ Γουΐλιαμς, o οποίος θεωρεί ότι η πρωτοβουλία αυτή αντιτίθεται με τους υπάρχοντες κανονισμούς που απαγορεύουν τις δοκιμές εν μέσω της αγωνιστικής περιόδου.

Η απαγόρευση αυτή ίσχυσε και για τον «ρούκι» του φετινού πρωταθλήματος Χάιμε Αλγκερσουάρι. Στην περίπτωσή του μάλιστα ούτε καν προτάθηκε να τύχει εξαίρεσης σαν αυτή που ζητάει αυτή τη στιγμή η Ferrari. Ετσι, ο 19χρονος πιλότος της Toro Rosso δεν είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει καθόλου την STR4, παρά μόνο το τριήμερο του Ουγγρικού GP, όπου έκανε και την πρώτη του εμφάνιση στην F1.

Το θέμα αυτό θέτει και ο ίδιος ο Σερ Φρανκ Γουΐλιαμς σε δηλώσεις του, αναφέροντας μάλιστα, ότι αν η ομάδα του αντιμετώπισε κατάσταση αντίστοιχη με αυτή της Ferrari, θα χρησιμοποιούσε έναν από τους δοκιμαστές της.

«Ενώ καλωσορίζουμε το Μίκαελ Σουμάχερ πίσω στη Φόρμουλα 1, το θέμα είναι ότι κάθε είδους δοκιμές σε πίστα εν μέσω της σεζόν, απαγορεύεται αυστηρά. Είναι ένας κανονισμός που εκδόθηκε με σαφήνεια από τη FIA και συμφωνήθηκε από όλες τις ομάδες.

Για αυτό τον λόγο ο Αλγκερσουάρι, ο οποίος οδήγησε για πρώτη φορά μονοθέσιο της F1 στην Ουγγαρία, δεν είχε την δυνατότητα να εξοικειωθεί νωρίτερα, πριν ακόμη κάνει την πρώτη του εμφάνιση.

Η Williams δεν βλέπει κάποια διαφοροποίηση της υπόθεσης του Αλγκερσουάρι με την υπόθεση του Σουμάχερ και πιστεύει ότι οποιαδήποτε απόκλιση από τους κανονισμούς θα προκαλέσει προηγούμενο στο μέλλον.

Σε παρόμοια περίσταση, η Williams, θα χρησιμοποιούσε χωρίς κανέναν δισταγμό έναν από τους τωρινούς δοκιμαστές της. Για χάρη της συνοχής και του δίκαιου, είμαστε εναντίον στην πρόταση της Ferrari για δοκιμές πριν από το Ευρωπαϊκό GP», δήλωσε με περίσσεια ειλικρίνεια και σαφήνεια ο Σερ Φρανκ Γουΐλιαμς.

Η άρνηση της βρετανικής ομάδας εμποδίζει τα σχέδια της Scuderia, η οποία για να προχωρήσει την πρότασή της, χρειαζόταν την ομόφωνη έγκριση όλων των ομάδων. Αυτομάτως αυτό σημαίνει ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ δεν θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει σε πίστα την F60 πριν από το Σαββατοκύριακο στα τέλη Αυγούστου, όπου θα διεξαχθεί στη Βαλένθια ο ενδέκατος γύρος του φετινού πρωταθλήματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις