Τεν Κάτε: Δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο εκτός της πρόκρισης

Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2009 20:37
UPD:21:44
A- A A+

Στη συγκέντρωση που πρέπει να έχουν οι ποδοσφαιριστές του κατά τη διάρκεια του επαναληπτικού με την Σπάρτα Πράγας στο ΟΑΚΑ στάθηκε ο Χενκ τεν Κάτε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου την παραμονή του αγώνα.

Ο Ολλανδός τεχνικός για ακόμη μια φορά απέδωσε το αποτέλεσμα της περασμένης Τρίτης στην κακή νοοτροπία της ομάδας του, ενώ τόνισε πως το ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι πλήρες για τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα.

Χενκ Τεν Κάτε: Πρέπει να προκριθούμε

Χενκ Τεν Κάτε: Πρέπει να προκριθούμε

Αναλυτικότερα δήλωσε:

«Στόχος μας είναι η πρόκριση και δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι και να μη σκεφτόμαστε άλλα που μπορούν να μας επηρεάσουν. Δοκιμάσαμε νέα σχήματα και είμαστε έτοιμοι για τη ρεβάνς. Θα κυνηγήσουμε το αποτέλεσμα που θα μας δώσει την πρόκριση».

Αναφορικά με τα χρήματα που ξόδεψε ο Παναθηναϊκός για να φέρει παίκτες εγνωσμένης αξίας, ο Ολλανδός τεχνικός δήλωσε:

«Τα χρήματα που ξοδέψαμε είναι πολλά αλλά έτσι δεν φτιάχνουμε ομάδα. Την ομάδα τη φτιάχνουν η ομοιογένεια, η καλή συμβίωση των παικτών, η συμπεριφορά μέσα και έξω από το γήπεδο. Οι παίκτες έχουν διαφορετικές προσωπικότητες και χρειάζεται χρόνος για να δέσουν. Υπάρχει πολλή ποιότητα αλλά αυτό δεν εγγυάται την επιτυχία. Χρειάζεται χρόνος για να αποδώσουμε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας. Ένα από τα προβλήματα είναι η γλώσσα η οποία δεν μπορεί να είναι κοινή σε όλους και όπως μπορείτε να καταλάβετε η επικοινωνία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Είναι θέμα πειθαρχίας. Πρέπει να ακολουθήσουμε την τακτική Δεν ήταν θέμα ποιότητας, αλλά θέμα να τηρήσουμε αυτά που είχαμε πει. Σε κάποια ΜΜΕ κάποιοι έκριναν διαφορετικά, αλλά δεν τα λαμβάνουμε υπόψη μου αυτά. Πέρσι είχαμε εμμονή στην τακτική και την πειθαρχία και αυτό έφερε χρήματα στα ταμεία μας. Όταν έχεις καλύτερους παίκτες δεν σημαίνει ότι έχεις καλύτερη ομάδα. Δεν είναι μόνο θέμα ποιότητας, αλλά και συμπεριφοράς.

Το μόνο που θέλω είναι αυτή τη στιγμή είναι να περάσει η ομάδα. Πάντα εγώ το ποτήρι το βλέπω μισογεμάτο. Δεν θέλω να κάνω καμία αρνητική σκέψη πριν από αυτό το παιχνίδι. Μέλημά μας είναι να προκριθούμε. Πάντα έχω στο μυαλό μου ότι οι νίκες έχουν πολλούς πατεράδες, αλλά οι ήττες είναι ορφανές».

Τέλος, αναφορικά με την αμυντική λειτουργία ο Τεν Κάτε τόνισε πως και εκεί χρειάζεται η προσαρμογή των νέων παικτών που ήρθαν το καλοκαίρι στην ομάδα.

«Εδώ κι ένα χρόνο ακούω τα ίδια και τα ίδια. Εχουμε δύο νέους αμυντικούς και είναι λογικό να χρειάζεται χρόνος προσαρμογής. Ουδείς μπορεί να προσαρμοστεί αυτόματα. Πολλοί είναι μακριά από τις οικογένειές τους και τις φιλενάδες τους και μένουν σε ξενοδοχείο. Παίζει κι αυτό το ρόλο του. Χρειάζεται χρόνος. Βέβαια, αν μου φέρουν τον Τζον Τέρι δεν θα πω όχι!»

Πηγή: www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις