F1: Όχι και η Red Bull για δοκιμές

Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2009 21:36
A- A A+

Μετά τη Williams, οι Red Bull και Toro Rosso είπαν όχι στο να κάνει δοκιμές ο Μίκαελ Σουμάχερ πριν από το Γκραν Πρι της Ευρώπης, που θα διεξαχθεί στη Βαλένθια σε δυόμιση εβδομάδες, καθώς ο Ντιέτριχ Μάτεσχιτζ ισχυρίζεται ότι δεν είχε γίνει δεκτό το αίτημά του όταν είχε ζητήσει από τις άλλες ομάδες να δοθεί άδεια, προκειμένου να προβεί σε δοκιμές ο Χαϊμέ Αλγκουερσουάρι πριν από το γύρο της Ουγγαρίας.

¶λλο ένα εμπόδιο μπήκε στην αίτηση της Ferrari να κάνει δοκιμές ο Μίκαελ Σουμάχερ πριν από το Γκραν Πρι της Ευρώπης. Αυτό είναι, μάλιστα,... διπλό, καθώς Red Bull και Toro Rosso είναι αρνητικές στο ενδεχόμενο αυτό, από τη στιγμή που δε δόθηκε η ευκαιρία ούτε στον Χαϊμέ Αλγκουερσουάρι πριν από την Ουγγαρία, όπως είπε ο ιδιοκτήτης των δυο ομάδων, Ντιέτριχ Μάτεσχιτζ.

«Ζητήσαμε την άδεια να κάνει ο Αλγκουερσουάρι δοκιμές πριν από το Ουγγρικό Grand Prix αλλά μας απέρριψαν. Οπότε, γιατί εμείς ύστερα από αυτό να δεχτούμε μιαν εξαίρεση για έναν επτά φορές πρωταθλητή;

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ο Χαϊμέ έκανε τόσο καλή δουλειά στο ντεμπούτο του», δήλωσε ο Μάτεσχιτζ, ενώ για το εν λόγω θέμα μίλησε και ο συντονιστής μηχανοκίνητου αθλητισμού της Red Bull, Χέλματ Μάρκο.

«Ο Σουμάχερ είναι αρκετά έμπειρος για να είναι ανταγωνιστικός με το νέο μονοθέσιο πολύ σύντομα. Το να του επιτρέψουμε να κάνει δοκιμές δεν είναι στο πνεύμα των κανονισμών. Έχουμε την ίδια γνώμη με αυτήν που εκφράζεται από τους κανονισμούς, επομένως δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον Μίκαελ να κάνει δοκιμές κατΆ εξαίρεση. Και δεν έχουμε μόνο εμείς αυτήν την άποψη».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις