Δεν θα συγχαρούν τον Αχμαντινετζάντ Ομπάμα, Σαρκοζί, Μέρκελ, Μπράουν

Τρίτη, 04 Αυγούστου 2009 20:06
UPD:20:14
A- A A+

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, καθώς και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ δεν προτίθενται να αποστείλουν συγχαρητήρια επιστολή για την επανεκλογή Αχμαντινετζάντ.

Αναλυτικότερα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα πως ο Αμερικανός πρόεδρος δεν σχεδιάζει να συγχαρεί τον ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ μετά από την επίσημη ανάληψη των προεδρικών του καθηκόντων μετά από τις αμφιλεγόμενες εκλογές στο Ιράν.

«Δεν έχω κανένα λόγο να πιστεύω ότι θα στείλουμε κάποια επιστολή», ανέφερε μιλώντας στον Τύπο ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκέιτς.

Ο Γάλλος πρόεδρος δεν πρόκειται να στείλει συγχαρητήριο μήνυμα στον Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ανακοινώθηκε σήμερα και από το προεδρικό γραφείο.

«Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για αποστολή κάποιου μηνύματος», ανέφερε εκπρόσωπος του Μεγάρου των Ηλυσίων.

Στη Γερμανία, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ανγκελα Μέρκελ ανέφερε ότι ούτε η κ. Μέρκελ προτίθεται να αποστείλει συγχαρητήρια στον πρόεδρο του Ιράν.

Ίδια είναι η αντίδραση και του Βρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν. «Ο πρωθυπουργός δεν θα στείλει συγχαρητήριο μήνυμα στον κ. Αχμαντινετζάντ», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ χωρίς να επεκταθεί.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή