F1: Θα επιστρέψει ο Σουμάχερ;

Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2009 17:46

A- A A+

O τραυματισμός στον αυχένα προβληματίζει έντονα τον Μίκαελ Σουμάχερ πριν από την πολυαναμενόμενη επιστροφή του στην ενεργό δράση.

Μετά την προηγούμενη Τετάρτη και την ανακοίνωσή του για επάνοδο στους αγώνες F1, ο 40χρονος πιλότος έχει ξεκινήσει εντατικό πρόγραμμα φυσικής κατάστασης ώστε να είναι έτοιμος για τις 23 Αυγούστου. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού ήταν και οι δοκιμές με το μονοθέσιο του 2007. Κατά την διάρκεια όμως, των δοκιμών και με τη συμπλήρωση 70 γύρων ο Γερμανός επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ένιωσε πόνους στον αυχένα που είχε προκληθεί από παλαιότερο τραυματισμό του.

Το Φεβρουάριο του 2007 ο «Σούμι» χτύπησε την πλάτη και τον αυχένα του κατά την διάρκεια δοκιμών με μοτοσικλέτα. Αυτό είναι και το τρωτό σημείο του, το οποίο ήταν γνωστό εξαρχής.

Η τελική πάντως απόφαση επιστροφής, όπως δήλωσε και ο ίδιος στην προσωπική του σελίδα στο Διαδίκτυο, θα παρθεί μετά από τις ιατρικές εξετάσεις.

«Βρίσκομαι στο μέσο της προετοιμασίας μου για τον επερχόμενο αγώνα. Εχω ήδη χάσει τρία κιλά αν και για εμένα είναι πολύ σημαντικό η καλή σωματική διάπλαση. Η προπόνηση πηγαίνει πολύ καλά αν και θα πρέπει να παραδεχθώ ότι ο αυχένας μου με πονάει λίγο. Θα πρέπει να το δούμε αυτό διότι η υγεία είναι η πρώτη προτεραιότητα. Αυτή είναι η καθαρή συμφωνία που έχει γίνει με τη Ferrari και παρεπιπτόντως και με την γυναίκα μου, Κορίνα», δηλώνει ο Σουμάχερ.

Πιο αυστηρός ήταν ο μάνατζερ του γερμανού πιλότου, Βίλι Βέμπερ, ο οποίος τόνισε ότι «όλα εξαρτώνται από την υγεία του και την απόφαση των γιατρών. Θα περιμένουμε μέχρι την επόμενη εβδομάδα ώστε να έχουμε το πράσινο φως από τους γιατρούς για να αγωνιστεί ο Μίκαελ στη Βαλένθια».

Η είδηση πάντως επιστροφής του Σουμάχερ κινητοποίησε όλους τους φανατικούς φίλους του Γερμανού πιλότου. Ηδη, στη Βαλένθια παρατηρήθηκε αύξηση των εισιτηρίων παρά την διαφαινόμενη απουσία, του «ντόπιου» Φερνάντο Αλόνσο, λόγω της τιμωρίας της Renault.

Oπως δήλωσε εκπρόσωπος των διοργανωτών με την επάνοδο του Σουμάχερ πωλήθηκαν περισσότερα από 10.000 εισιτήρια.

Ο επτά φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής συγκινημένος από την υποστήριξη του κόσμου θέλησε να ευχαριστήσει τους φίλους του από όλον τον κόσμο για την θετική ενέργεια που του μεταδίδουν, τονίζοντας μάλιστα ότι «αποδέχομαι την πρόκληση και όπως όλοι γνωρίζετε λατρεύω τις προκλήσεις. Μοιάζει και οι οπαδοί μου να τις αγαπούν επίσης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις