F1: Καμία σωτηρία για την BMW Sauber

Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2009 18:43
EPA/KERIM OKTEN

A- A A+

Η ΒΜW Sauber απέτυχε να υπογράψει τη Συνθήκη Ομονοίας που έληγε σήμερα καθώς δεν μπόρεσε να βρει αγοραστή.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Πίτερ Ζάουμπερ και της Βαυαρικής εταιρείας που διεξάγονταν εδώ και ημέρες έπεσαν στο απόλυτο κενό. Ο 65χρονος Ελβετός κατηγορεί την BMW ότι απαιτεί μεγαλύτερο οικονομικό τίμημα για την πώληση της ομάδας από ό,τι ο ίδιος είναι σε θέση να δώσει.

Μετά την ανακοίνωση της BMW ότι αποχωρεί από την F1 στο τέλος της χρονιάς, ο Πίτερ Ζάουμπερ, ο οποίος ίδρυσε την ομάδα το 1993 και είναι κάτοχος ποσοστού 20%, συγκέντρωσε κεφάλαια ώστε να μπορέσει να την εξαγοράσει από την γερμανική εταιρεία. Στόχος του ήταν η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών να ευοδωθεί πριν από τη σημερινή ημέρα που είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υπογραφή της Συνθήκης Ομονοίας από όλες τις ομάδες.

Μία Συνθήκη η οποία συνδέει οικονομικά και όχι μόνο τις ομάδες, τη FIA και τους διαχειριστές των εμπορικών δικαιωμάτων της F1. Εάν η BMW Sauber υπέγραφε αυτή τη συμφωνία, τότε θα εισέπραττε σημαντική οικονομική βοήθεια καθώς για τα επόμενα τρία χρόνια (που ισχύει η Συνθήκη) θα δικαιούνταν μερίδιο από τα έσοδα του αθλήματος.

Ο Ζάουμπερ δήλωσε πικραμένος από την αρνητική έκβαση της πρωτοβουλίας του, αλλά είναι αποφασισμένος να μην αφήσει την ομάδα να χαθεί.

«Μετά την ανακοίνωση της BMW ότι αποσύρεται από τη Φόρμουλα 1 στο τέλος της χρονιάς, προσπάθησα να προτείνω μία εξαγορά και διάσωση της ομάδας.

Εντούτοις, οι διαπραγματεύσεις με την BMW απέτυχαν διότι οι απαιτήσεις της ήταν απλά πολύ υψηλές για εμένα. Κατά συνέπεια, δεν μπόρεσα να υπογράψω τη Συνθήκη Ομονοίας, η οποία εγγυάται πληρωμές εκατομμυρίων και θα διασφάλιζε το μέλλον της ομάδας.

Είμαι πολύ απογοητευμένος και απελπισμένος. Για εμένα αυτή είναι η πιο πικρή ημέρα στα 40 χρόνια καριέρας μου στο άθλημα. Είναι επίσης μεγάλη αποτυχία για την ομάδα.

¶λλες λύσεις μπορεί να ακουστούν. Η ευθύνη για τα ψέματα ανήκει αποκλειστικά στην BMW. Δεν χρειάζεται να πω ότι προτίθεμαι να βοηθήσω, όπως και στο παρελθόν», δήλωσε ο 68χρονος Ελβετός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις