F1: O Mπράουν ποντάρει σε Μπάτον και Σουμάχερ

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2009 18:54

Το «αφεντικό» της Brawn GP θεωρεί πως εάν ο Σουμάχερ δεν καταφέρει να κερδίσει έναν αγώνα, δεν θα ευθύνεται αυτός, αλλά το μονοθέσιο της Ferrari.

A- A A+

Ο Ρος Μπράουν, «αφεντικό» της Βrawn GP θεωρεί εξίσου πιθανή μία νίκη του Μίκαελ Σουμάχερ σε κάποιον από τους αγώνες που θα αγωνιστεί, με την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος από τον Τζένσον Μπάτον.

Ο 54χρονος Βρετανός γνωρίζει καλά και τους δύο πιλότους καθώς τον μεν Σουμάχερ ήταν το απόλυτα πετυχημένο δίδυμο της Scuderia από το 1996 έως το 2006, κερδίζοντας πολλούς τίτλους, ενώ με το Μπάτον έχουν καταφέρει να προπορεύονται στην βαθμολογία (τόσο των οδηγών όσο και των κατασκευαστών).

«Εάν θα μπορούσα να στοιχηματίσω δέκα ευρώ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από το Μπάτον ή σε νίκη ενός GP από το Σουμάχερ, τότε θα έβαζα πέντε ευρώ στον καθένα τους», δήλωσε ο Μπράουν.

Σημαντικός παράγοντας που θα ωθήσει τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να επιδιώξει τη νίκη αποτελεί το γεγονός ότι η παρουσία του στο φετινό πρωτάθλημα θα είναι προσωρινή και όχι μόνιμη. Αρα, θα προσπαθήσει να φανεί αντάξιος των προσδοκιών.

Αυτό υποστηρίζει και ο Μπράουν δίνοντας ιδιαίτερα έμφαση στο πείσμα του Γερμανού. «Ο Μάικλ θα επιστρέψει με τη συνηθισμένη αποφασιστικότητα και σοβαρότητα του, αλλά πάνω από όλα με διάθεση να περάσει καλά. Προσωπικά, παραδέχομαι ότι είμαι συνεπαρμένος και αδημονώ να τον δω εν δράση», τόνισε ο Βρετανός.

Για το Μπράουν, εκείνο που θα στερήσει από το «Σούμι» τη χαρά μίας ακόμη νίκης, είναι το μονοθέσιο της Ferrari. Η F60 αντιμετωπίζει αρκετά τεχνικά προβλήματα φέτος και υπολείπεται του ανταγωνισμού.

«Θα πρέπει να εξοικειωθεί με το μονοθέσιο, αλλά είμαι σίγουρος ότι εάν δεν κερδίσει κάποιον από τους εναπομείναντες αγώνες της χρονιάς, δεν θα ευθύνεται αυτός, αλλά η Ferrari, διότι δεν είναι ανταγωνιστική», ήταν τα λόγια του «αφεντικού» της Brawn GP.

Στην πλειοψηφία του ο κόσμος έχει ανεβάσει τον πήχη ψηλά για το Σουμάχερ, θεωρώντας ότι ο 40χρονος Γερμανός πιλότος θα βρεθεί στη Βαλένθια μέσα στην βαθμολογούμενη οκτάδα. Αυτό πιστεύει το 52% όσων συμμετείχαν σε δημοσκόπηση που έγινε στην επίσημη ιστοσελίδα της F1. Tο 30% προβλέπει την παρουσία του στο βάθρο των νικητών στο Ισπανικό GP ενώ ένα ποσοστό που ανέρχεται στο 20% όσων συμμετείχαν στην έρευνα, θεωρεί ότι ο Σουμάχερ μπορεί να κερδίσει τον αγώνα.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις