F1: Τα βρήκαν Τoro Rosso – Μπουρντέ

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2009 19:25
UPD:19:26

Σε συμβιβαστική λύση κατέληξαν οι δύο πλευρές.

A- A A+

Ο Σεμπαστιέν Μπουρντέ δεν προτίθεται να ξεκινήσει νομική διαδικασία εναντίον της Toro Rosso και έτσι η διένεξή τους δεν θα συνεχιστεί στις δικαστικές αίθουσες.

Όπως δήλωσε ο μάνατζερ του Γάλλου πρώην πιλότου της δεύτερης ομάδας της Red Bull, Νίκολας Τοντ, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε μία κοινά αποδεκτή συμφωνία, λίγο μετά τον αγώνα στο Νίρμπουργκρινγκ.

«Μία εβδομάδα μετά το Γερμανικό Γκραν πρι, φτάσαμε σε έναν εκτός δικαστηρίου συμβιβασμό με την ομάδα. Ηξεραν ότι δεν είχαν καμία τύχη στο δικαστήριο», δήλωσε ο Τοντ.

Ο πελάτης του, όταν έγινε γνωστή η απόφαση της Toro Rosso να τον απομακρύνει, ήταν εξοργισμένος και αποφασισμένος να κινηθεί νομικά εναντίον της πρώην του ομάδας, καθώς όπως υποστήριζε είχαν παραβιαστεί όροι του συμβολαίου του.

Eπίσημη δικαιολογία αποπομπής του Μπουρντέ από τη δεύτερη ομάδα της Red Bull, ήταν τα φτωχά αποτελέσματα του στους εννέα αγώνες που συμμετείχε με την STR4. Ετσι, μετά το Γερμανικό GP στις 12 Ιουλίου ο Γάλλος είδε την πόρτα της εξόδου για τον διαδεχθεί ο 19χρονος Χάιμε Αλγκουερσουάρι.

Αν και προς το παρόν δεν αγωνίζεται σε κάποια ομάδα, ο Μπουρντέ δηλώνει αποφασισμένος να παραμείνει στη Φόρμουλα 1. Φήμες, όμως, αναφέρουν ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψει στις ΗΠΑ και στο πρωτάθλημα IndyCar Series. Μην ξεχνάμε ότι ο 30χρονος πιλότος έχει κερδίσει τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα στα Champ Cars.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις