Στο «μικροσκόπιο» της IAAF

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2009 21:46
A- A A+

Το πρόγραμμα κατά του ντόπινγκ εφαρμόζεται με εντατικούς ρυθμούς από την IAAF, η οποία με αφορμή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βερολίνου να εντείνει τους ελέγχους. Οι αθλητές θα βρεθούν και πάλι στο... μικροσκόπιο της παγκόσμιας ομοσπονδίας, η οποία εκτός τη λήψη δειγμάτων θα διεξάγει και εκπαιδευτικά σεμινάρια επί του θέματος.

Όπως ανακοινώθηκε στους αγώνες του Βερολίνου θα ληφθούν περισσότερα από 1.000 δείγματα, πριν και κατά την διάρκεια των αγώνων, τα οποία θα σταλούν για εξέταση στα εργαστήρια της Κολωνίας και της Δρέσδης, που είναι αναγνωρισμένα από την WADA.

Τα 600 από αυτά θα είναι δείγματα αίματος και θα ληφθούν πριν ανοίξει η αυλαία της διοργάνωσης και τα 400 αίματος και ούρων τα οποία θα ληφθούν κατά τη διάρκεια αυτής.

Η πλειονότητα των δειγμάτων θα αποτελέσει μέρος του προγράμματος της IAAF για την «βιολογική ταυτοποίηση» των αθλητών με λήψη γενετικού υλικού. Ήδη η παγκόσμια Ομοσπονδία έχει αρχίσει τη... συλλογή της από τον Ιανουάριο του 2009.

Όσον αφορά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, η IAAF θα πραγματοποιήσει από κοινού με τη γερμανική ομοσπονδία σεμινάρια, που στόχο θα έχουν να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα των αθλητών, αλλά και να ενημερωθούν για τους κανονισμούς του ντόπινγκ.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις