F1: Ο Ντι Μοντιτζέμολο ψηφίζει Σουμάχερ

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2009 16:43
UPD:17:51
A- A A+

Ο πρόεδρος της Ferrari Λούκα ντι Μοντιτζέμολο επιμένει στην προοπτική τριών μονοθεσίων για κάθε ομάδα την επόμενη χρονιά με το Μίκαελ Σουμάχερ σε ένα από αυτά.

Στο «αφεντικό» της Scuderia δεν άρεσε καθόλου η απόφαση του 40χρονου πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή να μην επιστρέψει στην ενεργό δράση στον προσεχή αγώνα της Βαλένθια. Η ηλικία του Γερμανού δεν προβληματίζει καθόλου τον 61χρονο ντι Μοντιτζέμολο που θεωρεί ότι η ομάδα του θα ωφεληθεί από την παρουσία του έμπειρου Σουμάχερ παρά ενός νέου, άπειρου πιλότου.

«Μιλάμε για το Μίκαελ Σουμάχερ. Είναι 40 ετών αλλά είναι από άλλον πλανήτη. Προτιμώ τον πρωταθλητή, ακόμη κι αν είναι μεγάλος, από έναν μέτριο οδηγό, ακόμη κι αν είναι νέος», δήλωσε ο ντι Μοντιτζέμολο σε ιταλική εφημερίδα.

Ο ίδιος καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια στην πρόταση περί αλλαγής των κανονισμών και την προσθήκη τρίτου μονοθεσίου για κάθε ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς ενώ παράλληλα δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια του για τις νέες ομάδες που θα αγωνιστούν το 2010, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στις υπάρχουσες.

«Συνεχίζουμε να παλεύουμε μέχρι κάθε ομάδα να έχει το δικαίωμα να ξεκινήσει με τρία μονοθέσια την επόμενη χρονιά (και ένα από αυτά θα το έδινα με ευχαρίστηση στο Μίκαελ). Προτιμώ τρεις McLaren και τρεις Renault από τρεις «ό,τι να’ναι». Με την αποχώρηση της BMW, δεν μπορούν να ειπωθούν πολλά, αλλά μπορούν να γίνουν πολλά», ήταν να λόγια του αποκαλυπτικού προέδρου της Ferrari.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις