ΠΑΣΟΚ: Όλα στο φως ακόμη κι αν χρειαστεί να «ματώσουμε»

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2009 19:19
UPD:20:31
A- A A+

Διαψεύδει τα περί χρηματοδοτήσεών από τη Siemens το ΠΑΣΟΚ. «Στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ, όπως φαίνεται και από τη δήλωση του Κώστα Γείτονα, τότε υπεύθυνου οικονομικών του Κινήματος και από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας και έχουν ελεγχθεί από τη Βουλή, δεν προκύπτει οτιδήποτε σχετικό. Τα δε περί δήθεν "συμφωνιών" των δυο κομμάτων για την υπόθεση C4I είναι το λιγότερο αστεία», τονίζει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Μαρία Καρακλιούμη.

Η κ. Καρακλιούμη επισημαίνει: «από την πρώτη στιγμή και χωρίς καμία προϋπόθεση, όρους ή αστερίσκους, ζητήσαμε να λάμψει η αλήθεια για όλες τις περιπτώσεις ανομίας που ταλανίζουν τον δημόσιο βίο. Είχαμε τονίσει την ανάγκη να έρθουν ΅Άόλα στο φωςΆΆ, για όλους και για όλα, χωρίς εξαιρέσεις».

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε πολλές φορές - και από το βήμα της Βουλής - ότι, αυτό αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου να βγει το πολιτικό σύστημα από την σκιά που πέφτει επί δικαίων και αδίκων και απαξιώνει στα μάτια των πολιτών την πολιτική, ''ακόμη κι αν χρειαστεί να ματώσουμε''», πρόσθεσε.

«Ζητήσαμε κατ΄επανάληψη με προτάσεις μας στη Βουλή την πλήρη διερεύνηση όλων των πτυχών, όλων των υποθέσεων διαφθοράς. Το ίδιο πράξαμε και με την υπόθεση Siemens τρεις φορές, καταθέτοντας ισάριθμες προτάσεις για την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής», υπογράμμισε η κ. Καρακλιούμη και πρόσθεσε πως «η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αρνήθηκε και τις τρεις φορές. Ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, αποφάσισε να κλείσει ακόμη και τη Βουλή».

Τόνισε δε πως «όμηρος των εξελίξεων, λόγω των επιλογών της ηγεσίας της, είναι η ίδια η Νέα Δημοκρατία. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής προσωπικά, είναι βαρύτατα εκτεθειμένοι».

Καταλήγοντας η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε: «το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του δεν υπολογίζουν το ενδεχόμενο πολιτικό κόστος από τη διερεύνηση κάθε υπόθεσης διαφθοράς. Για το ΠΑΣΟΚ, ισχύει σε κάθε περίπτωση η εκφρασμένη θέση του, ότι εφόσον προκύπτουν σοβαρά στοιχεία και αποδείξεις για εμπλοκή οποιουδήποτε στελέχους του Κινήματος σε υποθέσεις διαφθοράς, θα είναι άμεση η αναστολή της κομματικής του ιδιότητας μέχρι την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. Καλούμε τη ΝΔ να κάνει το ίδιο. Ο πολιτικός κόσμος το χρειάζεται. Η χώρα και οι πολίτες το έχουν επιτακτική ανάγκη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή