Γ. Παπανδρέου: Πρώτη προτεραιότητα η διαφάνεια

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009 14:02
UPD:14:09
AΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

A- A A+

Η διαφάνεια και η ευνομούμενη λειτουργία της πολιτείας για την προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για τη χώρα, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, υποδεχόμενος σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή, τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή.

«Γι αυτό θεωρώ και πολύ σημαντική τη συνάντησή μας», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απεθυνόμενος στον κ. Ρακιντζή, «διότι ξέρω την πολύ κρίσιμη και χρήσιμη δουλειά την οποία έχετε κάνει για την Έκθεσή σας γύρω από τη Δημόσια Διοίκηση. Γι’ αυτό ζήτησα να συναντηθούμε, για να ανταλλάξουμε απόψεις για το καλό του τόπου».

Όπως επεσημανε ο κ. Παπανδρέου, τα φαινόμενα της διαφθοράς, αδιαφάνειας και ανομίας βάζουν φρένο στην ανάπτυξη της χώρας, εδραιώνουν το αίσθημα της αδικίας, ενώ ξεπερνούν πλέον και την πιο νοσηρή φαντασία.

Για να απαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια, όπως «επανίδρυση», παρατήρησε, αλλά λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης με σεβασμό στον πολίτη, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα και αυτό -τόνισε- είναι δυνατόν να γίνει.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τη στήριξη του Κινήματος στο έργο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και σημείωσε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, προκειμένου να αποδίδουν ουσιαστικό έργο, πρέπει να είναι θεσμικά και λειτουργικά ανεξάρτητοι από τα κόμματα και την εκάστοτε εξουσία.

Μία κυβέρνηση, για να προσφέρει στον τόπο, οφείλει να χτίζει πάνω σε αυτά που παρέλαβε και όχι να καταστρέφει, παρατήρησε ο κ. Παπανδρέου και επέκρινε την κυβέρνηση Καραμανλή ότι απαξίωσε όσα θετικά παρέλαβε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως τα ΚΕΠ, το ΑΣΕΠ και τις ανεξάρτητες αρχές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή