Ραϊκόνεν: Στόχος το βάθρο

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2009 22:03
A- A A+

Η Ferrari δεν είχε και τα καλύτερα αποτελέσματα την πρώτη μέρα του Γκραν Πρι της Βαλένθια, με τον Κίμι Ραϊκόνεν να προσπαθεί να πιέσει όσο πιο δυνατά μπορεί και τον Λούκα Μπαντοέρ να είναι εκτός κλίματος. Πάντως, ο πρώτος έχει έναν ρεαλιστικό στόχο και αυτός είναι η συμμετοχή του στο βάθρο των νικητών, όπως δήλωσε μετά το τέλος των δοκιμών. Ο Μπαντοέρ τόνισε ότι είναι ευγνώμων στον Μίκαελ Σουμάχερ που τον στήριξε.

Στη Ferrari δείχνουν να είναι προβληματισμένοι, έπειτα από τον τραυματισμό του Φελίπε Μάσα, καθώς στην αρχή έπρεπε να αποφασίσουν ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του και στη συνέχεια να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους, τα οποία δεν τους καθιστούν ανταγωνιστικούς φέτος.

Αυτά υπήρξαν και σήμερα, καθώς και το γεγονός ότι ο Μπαντοέρ είναι εκτός κλίματος της Formula1, από τη στιγμή που έχουν περάσει δέκα χρόνια από την τελευταία φορά που έτρεξε σε επίσημο αγώνα. Ο Ιταλός τα βρήκε... σκούρα στην επιστροφή στο μονοθέσιο της Scuderia και παραδέχτηκε στις δηλώσεις του ότι είχε δύσκολη μέρα, ενώ δήλωσε ευγνώμων στον Μίκαελ Σουμάχερ για τη στήριξη που του δείχνει, καθώς ο Γερμανός βρίσκεται στη Βαλένθια.

«Δεν είμαι ευχαριστημένος σήμερα. Περίμενα μια δύσκολη ημέρα και όντως ήταν. Ήταν πολύ σημαντικό να μην κάνω σοβαρά λάθη για να μπορέσω να ολοκληρώσω το πρόγραμμα. Τώρα μπορούμε να ξεκινήσουμε στην προσαρμογή του στησίματος στο οδηγικό μου στιλ. Η ομάδα δεν μου έχει δώσει συγκεκριμένο στόχο και αυτό με ευχαριστεί γιατί είναι σημαντικό να αποκτήσω πλήρη εμπιστοσύνη στο μονοθέσιο. Επίσης, είμαι ευγνώμων στον Μίκαελ (Σουμάχερ), που ήθελε να έρθει εδώ. Είναι σημαντικό για εμένα να έχω τη στήριξή του τόσο στην ανθρώπινη πλευρά όσο και στα τεχνικά ζητήματα», ήταν τα λόγια του Μπαντοέρ.

Από την πλευρά του ο Κίμι Ραϊκόνεν έχει έναν ρεαλιστικό στόχο, ο οποίος είναι το βάθρο, όπως αποκάλυψε και ο ίδιος. «Ήταν μια θετική ημέρα. Είμαι ευχαριστημένος με τη συμπεριφορά του μονοθεσίου και την απόδοση των δύο τύπων ελαστικών.

Δεν έχει νόημα να κοιτάζουμε τον πίνακα των χρόνων, γιατί όπως συνήθως την Παρασκευή δεν μας λέει πολλά. Η πρώτη περίοδος ήταν μάλλον δύσκολη καθώς η πίστα ήταν αρκετά βρόμικη αλλά στη δεύτερη η κατάσταση ήταν πολύ καλύτερη. Πιστεύω ότι ένας τερματισμός στο βάθρο παραμένει ένας ρεαλιστικός στόχος για εμάς, αν και πολλά θα εξαρτηθούν από τη θέση που θα πάρουμε στις κατατακτήριες».

Παραβάτης ο Μπαντοέρ!

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η απουσία του Μπαντοέρ φάνηκε, όχι μόνο από τους κακούς χρόνους του στην πίστα, αλλά και από το γεγονός ότι δέχθηκε τρεις ποινές! κατά τη διάρκεια των δοκιμών για παράβαση του ορίου ταχύτητας, που είναι 60 χιλιόμετρα/ώρα.

Ο αντικαταστάτης του Μάσα την πρώτη φορά συλλήφθηκε να τρέχει με 62,7 χιλιόμετρα/ώρα την πρώτη φορά, που του επέφερε πρόστιμο 600 ευρώ, τη δεύτερη με 66 χιλιόμετρα/ώρα με το πρόστιμο να είναι 1800 ευρώ και την τρίτη με 65,9 χιλιόμετρα/ώρα και το πρόστιμο να είναι 3000 ευρώ. Έτσι, ο Μπαντοέρ «πέταξε» 5400 ευρώ σε πρόστιμα μόνο την πρώτη ημέρα του Γκραν Πρι.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις