F1: Μπαρικέλο... σαν άλλοτε!

Κυριακή, 23 Αυγούστου 2009 17:07
UPD:17:57
A- A A+

Ο Ρούμπενς Μπαρικέλο ήταν ο μεγάλος νικητής του Γκραν Πρι Ευρώπης, που διεξήχθη στη Βαλένθια, έπειτα από τη μεγάλη μάχη που έδωσε με τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος έμεινε δεύτερος, και θύμισε τις... παλιές καλές εποχές, όταν ο Βραζιλιάνος έτρεχε με το μονοθέσιο στη Ferrari, ενώ κατέκτησε τη δέκατη νίκη στην καριέρα του. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Κίμι Ραϊκόνεν, με τον Χέικι Κοβαλάινεν να είναι πίσω του. ¶τυχος στάθηκε ο Σεμπαστιάν Φέτελ, που εγκατέλειψε τον αγώνα.

Στην εκκίνηση η πρώτη τριάδα των Χάμιλτον, Κοβαλάινεν και Μπαρικέλο έφυγε κανονικά, όμως πιο πίσω ο Κίμι Ραϊκόνεν πραγματοποίησε καλή εκκίνηση και μπήκε μπροστά από τον Σεμπαστιάν Φέτελ, ενώ δεν παρέλειψαν οι συγκρούσεις, καθώς οι Σεμπαστιάν Μπουέμι είχε μια επαφή με τον Τίμο Γκλοκ, με συνέπεια ο Ελβετός να σπάσει την εμπρός πτέρυγα και να μπει στα πιτ για να την αλλάξει.

Από εκεί και πέρα ο Λιούις Χάμιλτον είχε το... πάνω χέρι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, όμως η καθυστέρηση των μηχανικών της McLaren στο δεύτερο ανεφοδιασμό του Βρετανού του στέρησαν την ευκαιρία να γευτεί για δεύτερη φορά φέτος τη χαρά της νίκης, αφού στη συνέχεια δεν μπόρεσε να περάσει τον Ρούμπενς Μπαρικέλο.

Ο Βραζιλιάνος, έτσι, πήρε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και δέκατη στην καριέρα του θυμίζοντας τις... παλιές καλές εποχές, καθώς είχε να βρεθεί στην κορυφή από το 2004 στο Γκραν Πρι της Κίνας, ενώ ο Χάμιλτον έμεινε με την πίκρα, από τη στιγμή που είχε την ευκαιρία να κερδίσει.

Το βάθρο των νικητών συμπλήρωσε ο Κίμι Ραϊκόνεν. Ο Φινλανδός μετά την καλή εκκίνηση διατηρήθηκε κοντά στην πρώτη τριάδα και με την πρώτη ευκαιρία βρέθηκε στο βάθρο για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν, έπειτα από αυτό στο Μονακό, και άφησε πίσω το συμπατριώτη του Χέικι Κοβαλάινεν.

Ο πιλότος της McLaren ξεκίνησε μεν από τη δεύτερη θέση, όμως η στρατηγική της ομάδας του τον έφερε στην τέταρτη. Πέμπτος τερμάτισε ο Νίκο Ρόζμπεργκ, που συνέχισε να έχει καλή απόδοση, όπως συνέβη και στις δοκιμές, με τον Φερνάντο Αλόνσο να τον ακολουθεί και να μην καταφέρνει για δεύτερη φορά να ικανοποιήσει τους συμπατριώτες του.

Τέλος, την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Μπάτον, Κούμπιτσα, Γουέμπερ και Σούτιλ, ενώ άτυχος στάθηκε ο Σεμπαστιάν Φέτελ, ο οποίος προδόθηκε από τον κινητήρα του και εγκατέλειψε τον αγώνα στον 23ο γύρο, όπως έπραξαν τόσο ο Σεμπαστιάν Μπουέμι όσο και ο Καζούκι Νακατζίμα, του οποίου κλάταρε το πίσω αριστερό ελαστικό.

Έτσι, στη βαθμολογία των οδηγών ο Μπάτον συνεχίζει να προηγείται με 72 βαθμούς με τον Ρούμπενς Μπαρικέλο να είναι πίσω του με 52, ενώ στους κατασκευαστές η Brawn GP έχει 126 έναντι 98,5 που έχει η Red Bull, με έξι αγώνες να απομένουν ακόμα για το τέλος της σεζόν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Μπαρικέλο Brawn GP 57 γύροι

Χάμιλτον McLaren +2.3

Ραϊκόνεν Ferrari +15.9

Κοβαλάινεν McLaren +20.0

Ρόζμπεργκ Williams +20.8

Αλόνσο Renault +27.7

Μπάτον Brawn GP +34.9

Κούμπιτσα BMW Sauber +36.6

Γουέμπερ Red Bull +44.9

Σούτιλ Force India +47.9

Χάιντφελντ BMW Sauber +48.8

Φισικέλα Force India +63.6

Τρούλι Toyota +64.5

Γκλοκ Toyota +86.5

Γκροζάν Renault +91.7

Αλγκουερσουάρι Toro Rosso + 1 γύρος

Μπαντοέρ Ferrari +1 γύρος

Εγκατέλειψαν

Νακατζίμα Williams 54ο γύρο

Μπουέμι Toro Rosso 41ο γύρο

Φέτελ Red Bull 23ο γύρο

Βαθμολογία οδηγών

Μπάτον 72

Μπαρικέλο 54

Γουέμπερ 51,5

Φέτελ 47

Ρόζμπεργκ 29,5

Χάμιλτον 27

Ραϊκόνεν 24

Τρούλι 22,5

Μάσα 22

Γκλοκ 16

Αλόνσο 16

Κοβαλάινεν 14

Χάιντφελντ 6

Κούμπιτσα 3

Μπουέμι 3

Μπουρντέ 2

Φισικέλα 0

Σούτιλ 0

Νακατζίμα 0

Πικέ 0

Αλγκουερσουάρι 0

Γκροζάν 0

Βαθμολογία κατασκευαστών

Brawn GP 126

Red Bull 98,5

Ferrari 46

McLaren 41

Toyota 38,5

Williams 29,5

Renault 16

BMW Sauber 9

Toro Rosso 5

Force India 0

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις