Μπαρικέλο: Αφιερωμένη στον Μάσα

Κυριακή, 23 Αυγούστου 2009 23:48
UPD:23:49
A- A A+

Ο Ρούμπενς Μπαρικέλο πήρε τη νίκη στη Βαλένθια και την αφιέρωσε στη Βραζιλία, αλλά κυρίως στον Φελίπε Μάσα, για τον οποίο ευχήθηκε να επιστρέψει σύντομα. Ο Βραζιλιάνος στις δηλώσεις του ήταν χαμογελαστός και τόνισε ότι αυτό το αποτέλεσμα ήρθε χάρη σε έναν μηχανικό του, ο οποίος τον ενθάρρυνε. Ο Τζένσον Μπάτον στάθηκε στη νίκη του ομόσταβλού του, αν και θα ήθελε να είναι στο βάθρο, με τον Ρος Μπράουν να αποθεώνει τον Μπαρικέλο για την επίδοσή του.

Στον Φελίπε Μάσα αφιέρωσε τη νίκη του ο Ρούμπενς Μπαρικέλο και ευχήθηκε να επιστρέψει σύντομα στις πίστες. «Τι φανταστική ημέρα. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος με τη νίκη μετά από αυτό τον πολύ δύσκολο αγώνα εκεί έξω. Είναι απλά εκπληκτικό και ένα Σαββατοκύριακο που δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω. Ακόμη και μετά από πέντε χρόνια, δεν ξεχνιέται το πώς να κερδίζεις και το συναίσθημα είναι τόσο καλό! Αν και ήμασταν βαρύτεροι από τις McLaren, ήξερα ότι θα έπρεπε να πιέσω πολύ σκληρά σε όλη την κούρσα. Ο μηχανικός μου, ο Τζοκ, ήταν μεγάλος σήμερα, πραγματικά με ενθάρρυνε και με βοήθησε να διατηρήσω το ρυθμό, και η ομάδα έκανε φανταστική δουλειά με δύο εξαιρετικά πιτ στοπ.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με υποστήριξαν και αυτή η νίκη είναι αφιερωμένη σε όλη τη Βραζιλία, αλλά κυρίως στο μεγάλο μου φίλο, Φελίπε Μάσα. Ελπίζω να επιστρέψει σύντομα», δήλωσε ο Βραζιλιάνος. Ο Τζένσον Μπάτον, από τη μεριά του, απένειμε τα εύσημα στον ομόσταβλό του, ενώ αναφέρθηκε και στην κακή εκκίνηση που έκανε. «Ο Ρούμπενς έκανε σπουδαία δουλειά αυτό το Σαββατοκύριακο και του αξίζει η νίκη. Είμαι χαρούμενος γι' αυτόν, αν και φυσικά θα προτιμούσα να βρίσκομαι στο βάθρο. Το μικρό λάθος στις κατατακτήριες και μια δύσκολη εκκίνηση, που έμεινα πίσω από τον Φέτελ, πραγματικά μου κόστισαν σήμερα, καθώς κόλλησα στην κίνηση και είναι πολύ δύσκολο να προσπεράσεις σε αυτό το σιρκουί.

Κάναμε αυτό για το οποίο ήρθαμε αυτό το Σαββατοκύριακο, να κερδίσουμε τις Red Bull, έτσι δεν είμαι πολύ απογοητευμένος με την έβδομη θέση. Θα πάμε στον επόμενο αγώνα στο Σπα έτοιμοι για έναν καλό αγώνα». Τέλος, ο Ρος Μπράουν αποθέωσε τον Μπαρικέλο για την εκπληκτική επίδοσή του. «Αυτή ήταν μια φανταστική επίδοση από τον Ρούμπενς σήμερα, που πήρε την πρώτη δική του και την έβδομη νίκη της Brawn GP φέτος. Γνωρίζαμε ότι το βαρύτερο φορτίο καυσίμου θα μας δώσει ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τα μονοθέσια μπροστά μας αλλά ο Ρούμπενς έπρεπε να κάνει το καλύτερο που μπορούσε για να έχει πιθανότητες νίκης.

Πίεσε ακριβώς όπου χρειαζόταν. Όταν του είπαμε ότι έπρεπε να κάνει γρήγορους γύρους, το έκανε. Ήταν μια μεγάλη επίδοση και άξιζε τη νίκη. Όλοι μας είμαστε ευτυχείς γι 'αυτόν. Δυστυχώς δεν ήταν τόσο καλό απόγευμα για τον Τζένσον, ο οποίος είχε ένα γρήγορο μονοθέσιο, αλλά βρήκε κίνηση, που τον εμπόδισε να επιτύχει το αποτέλεσμα που θα μπορούσε. Εκ των υστέρων, ίσως θα έπρεπε να είμαστε πιο επιθετικοί στις κατατακτήριες αλλά οι δύο βαθμοί είναι πολύτιμοι και αυξάνουν την πρωτοπορία μας στα Πρωταθλήματα.

Ευχαριστίες οφείλονται σε όλους στην πίστα σήμερα και στο εργοστάσιο στο Μπράκλεϊ για τη σκληρή δουλειά κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων και στους συναδέλφους μας στη Mercedes-Benz High Performance Engines στο Μπρίξγουορθ για την αφοσίωσή τους και την απόδοση του κινητήρα μας».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις