F1: Εκτός Toyota ο Τρούλι

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009 19:12
UPD:19:15
EPA/LASZLO BELICZAY

A- A A+

Το μέλλον του Γιάρνο Τρούλι στην Toyota είναι αβέβαιο και απ' ότι φαίνεται θα μείνει εκτός ομάδας, καθώς δεν έχουν έρθει ακόμα σε συμφωνία στις διαπραγματεύσεις που κάνουν, όπως είπε και ο Τζον Χάουετ κάνοντας λόγο για πρόβλημα στο οικονομικό, κάτι που δεν πιστεύει ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα, όπως και ότι η μετακίνηση του Αλόνσο στη Ferrari θα ανοίξει την αγορά των οδηγών.

Αυτή την περίοδο οι ομάδες και οι οδηγοί προσπαθούν να εξασφαλίσουν την καλύτερη συμφωνία για την επόμενη σεζόν και, έπειτα από τις φήμες για σίγουρη μετακίνηση του Φερνάντο Αλόνσο στη Ferrari, αναμένεται να γίνουν πολλές, δεδομένου και ότι θα μείνουν χωρίς δουλειά οι δυο οδηγοί της BMW, με το μέλλον πολλών οδηγών να θεωρείται αβέβαιο στις ομάδες τους. Ένας από αυτούς είναι και ο Γιάρνο Τρούλι, του οποίου το συμβόλαιο με την Toyota λήγει στο τέλος της χρονιάς και στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές δεν έχει επέλθει ακόμα η συμφωνία για ανανέωση της συνεργασίας τους.

Αυτό τόνισε και ο Τζον Χάουετ σε δηλώσεις του λέγοντας ότι θα περιμένουν να δουν πρώτα αν αληθεύουν οι φήμες για τον Αλόνσο, αλλά και τι θα συμβεί με τους Ρόμπερτ Κούμπιτσα και Νικ Χάιντφελντ. «Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με τον Τρούλι και δεν έχουμε φτάσει σε συμφωνία. Υπάρχει η πιθανότητα να μην μπορέσουμε να καλύψουμε τη διαφορά, η οποία προς το παρόν είναι αρκετά μεγάλη. Πρέπει να πω ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να μην ανανεώσουμε.

Για να είμαι ειλικρινής, φαίνεται ότι η αγορά οδηγών θα ανοίξει σημαντικά. Έχει ήδη ειπωθεί από 3-4 ομάδες και περιμένουμε να δούμε αν οι φήμες σχετικά με τον Αλόνσο είναι αληθείς, τι επιπτώσεις θα έχει αυτή η κίνηση, τι θα γίνει με τους οδηγούς της BMW κλπ. Όλοι περιμένουν και θα υπάρξει μεγάλη κινητικότητα», είπε ο πρόεδρος της Toyota. Από την πλευρά του ο Τρούλι πιστεύει ότι το πρόβλημα δεν είναι το οικονομικό, καθώς και ότι η μετακίνηση του Αλόνσο θα ανοίξει την αγορά, όπως θεωρούν οι περισσότεροι στη Formula1.

«Τα χρήματα ποτέ δεν ήταν πρόβλημα. Αντιλαμβάνομαι τη θέση της ομάδας σε πολλά ζητήματα. Αυτήν τη στιγμή γίνονται πολλές περικοπές. Πιστεύω ότι ο οδηγός πρέπει να παίξει το ρόλο του και για εμένα δεν είναι μόνο ομάδα αλλά οικογένεια. Έτσι, καταλαβαίνω ότι πρέπει να σώσουμε την ομάδα και όσους δουλεύουν σε αυτήν. Οπότε, ας γίνουν περικοπές στον προϋπολογισμό, ακόμα και στο δικό μου κομμάτι, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Αλλά πρέπει να καταλάβω τι θέλει η ομάδα. Δεν ξέρω, δεν έχω ιδέα. Δεν έχουμε μιλήσει για τα χρήματα. Δεν νομίζω ότι ο Φερνάντο είναι το κλειδί. Νομίζω ότι γενικά οι ομάδες εξετάζουν τα προβλήματα στην οικονομία. Περιμένουν να καταλάβουν τι μπορούν να κάνουν για του χρόνου, πώς θα είναι οι προϋπολογισμοί για το αν θα κάνουν κάποια κίνηση. Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολα. Η περσινή χρονιά ήταν μια καταστροφή, η Honda έφυγε, η BMW έφυγε και ίσως δεν είναι οι μόνοι».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις