Ομιλία Γ. Παπανδρέου αύριο στο «Θερινό Πανεπιστήμιο»

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009 21:41
A- A A+

Σε στρογγυλό τραπέζι του «Θερινού Πανεπιστημίου», εκδήλωση που διοργανώνεται ετησίως από το Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, θα μιλήσει αύριο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου θα αναπτύξει το θέμα «Η γεωπολιτική της κρίσης», ενώ στην ολομέλεια του Θερινού Πανεπιστημίου θα συζητηθούν οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στο διεθνές σύστημα.

Στο φετινό Θερινό Πανεπιστήμιο της Λα Ροσέλ συμμετέχουν μεταξύ άλλων η Αμερικανίδα κοινωνιολόγος και οικονομολόγος καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κολούμπια και του London School of Economics, Σασκία Σασέν, η ειδικός σε θέματα μικροπιστώσεων, Μαρία Νόβακ, ο ειδικός σε θέματα πανδημιών και ιατρικής ηθικής, Ζαν Κλοντ Αμεσέν, ο διεθνολόγος Πασκάλ Μπονιφάς, η συγγραφέας θεμάτων εναλλακτικής παγκοσμιοποίησης Σούζαν Τζορτζ και τα στελέχη του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ, Λορέν Φαμπιούς, Ζαν Πιέρ Σεβενεμάν, Ομπερτράν ντε Λανουάρ δήμαρχος Παρισίων, Μπενουά Αμόν, Ελισάβετ Γκουιγκού και ο ελληνικής καταγωγής υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Ζαν Κριστόφ Καμπαδέλης.

Το «Θερινό Πανεπιστήμιο» είναι ένας θεσμός του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος που λειτουργεί για πάνω από 15 χρόνια και στόχο έχει την ανταλλαγή απόψεων και την παρουσίαση κειμένων εργασίας πάνω σε θέματα πολιτικής επικαιρότητας ενώ τα συμπεράσματα των εργασιών αυτών λαμβάνονται υπόψιν και στη διαμόρφωση των προγραμματικών θέσεων του ΓΣΚ.

Η καινοτομία του φετινού πανεπιστημίου, η έναρξη των εργασιών του οποίου θα γίνει από την Μαρτίν Ομπρί και την Σεγκολέν Ρουαγιάλ, είναι ότι για πρώτη φορά έχει κληθεί μεγάλος αριθμός προσωπικοτήτων που δεν ανήκουν στο Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή