Επιμένει για τους ειρηνικούς σκοπούς του πυρ. του προγράμματος το Ιράν

Σάββατο, 29 Αυγούστου 2009 14:53
A- A A+

Το Ιράν υποστήριξε σήμερα πως η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) επιβεβαίωσε με τη χθεσινή της έκθεση http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/08/28/1707779.htm πως το πυρηνικό πρόγραμμά του είναι ειρηνικό και δεσμεύτηκε να αντισταθεί στις πολιτικές πιέσεις να το αλλάξει.

Σημειώνεται ότι η IAEA ανέφερε πως το Ιράν έχει επιβραδύνει τον εμπλουτισμό ουρανίου και έχει ανταποκριθεί σε ορισμένα αιτήματα για διαφάνεια, ωστόσο σημείωσε πως οι ισχυρισμοί, σύμφωνα με τους οποίους η Τεχεράνη έχει κάνει έρευνα για το πώς θα κατασκευάσει ατομική βόμβα, φαίνονται αξιόπιστοι.

Η έκθεση της IAEA θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες που θα έχουν στις 2 Σεπτεμβρίου οι έξι μεγάλες δυνάμεις, οι οποίες θα εξετάσουν το ενδεχόμενο αυστηρότερων κυρώσεων του ΟΗΕ εις βάρος του Ιράν για τον εμπλουτισμό ουρανίου, ο οποίος αποσκοπεί, σύμφωνα με τη Δύση, στην κατασκευή πυρηνικών όπλων.

«Η έκθεση ανέφερε με έμφαση... ότι οι πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν είναι ειρηνικές», δήλωσε ο απεσταλμένος του Ιράν στην IAEA, Αλί Ασγκάρ Σολτανιέχ, στο ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή