Ινδική δύναμη!

Σάββατο, 29 Αυγούστου 2009 18:54
UPD:18:56
A- A A+

Εδώ και ενάμιση χρόνο προσπαθεί να πάρει τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα της Formula1 και στο Βέλγιο θα έχει την ευκαιρία να το κάνει και με το παραπάνω, μάλιστα.

Ο λόγος για τη Force India, που έκανε την έκπληξη στις κατατακτήριες δοκιμές του Σπα και με τον Τζιανκάρλο Φισικέλα στο τιμόνι βρέθηκε στην pole position. Δεύτερος κατετάγη ο Γιάρνο Τρούλι με τον Νικ Χάιντφελντ να ακολουθεί, ενώ τόσο οι δυο McLaren όσο και ο Τζένσον Μπάτον έμειναν εκτός πρώτης δεκάδας.

Χθες ο Τζιανκάρλο Φισικέλα έλεγε ότι θα είναι δύσκολο να μπει στην πρώτη δεκάδα του γκριντ στις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές του Σπα, όμως ο Ιταλός το έπραξε αυτό και, μάλιστα, με το παραπάνω, αφού με έναν εκπληκτικό γύρο προς το τέλος του τρίτου σκέλους έκανε την... σούπερ έκπληξη και βρέθηκε στην pole position χαρίζοντας, έτσι, στην Force India την πρώτη της pole στο πρωτάθλημα και ταυτόχρονα την ευκαιρία να πάρει τους πρώτους της βαθμούς. Πιο πίσω οι Γιάρνο Τρούλι, Νικ Χάιντφελντ και Ρόμπερτ Κούμπιτσα διεκδίκησαν νωρίτερα την πρωτιά και πέρασαν και οι τρεις από την κορυφή, όμως ο Φισικέλα τους χάλασε τα σχέδια και περιορίστηκαν στη δεύτερη, τρίτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα.

Μπροστά από τον Κούμπιτσα, τέταρτος, ήταν ο Ρούμπενς Μπαρικέλο, που προσπάθησε αρκετά να κάνει όσο γίνεται καλύτερο χρόνο σε αντίθεση με τον Τζένσον Μπάτον. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας έμεινε εκτός δεκάδας και, συγκεκριμένα, στη 14η θέση, που σημαίνει ότι θα έχει δύσκολο έργο στον αυριανό αγώνα, καθώς έστω και λίγοι βαθμοί θα του φανούν πολύτιμοι για τη συνέχεια.

Εκτός δεκάδας, όμως, έμειναν και οι δυο McLaren του Λιούις Χάμιλτον και του Χέικι Κοβαλάινεν, οι οποίοι κατέλαβαν τη δωδέκατη και 15η θέση, αντίστοιχα και τους ακολούθησαν οι Αντριάν Σούτιλ και Φερνάντο Αλόνσο, ενώ από την πρώτη περίοδο είχαν αποκλειστεί οι Μπουέμι, Αλγκουερσουάρι, Νακατζίμα, Γκροζάν και Μπαντοέρ, που για ακόμα μια φορά έμεινε τελευταίος, τη στιγμή που είχε και μια έξοδο στα τελευταία λεπτά του πρώτου σκέλους.

Τέλος την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ραϊκόνεν, Γκλοκ, Φέτελ, Γουέμπερ και Ρόζμπεργκ. Έτσι, αύριο αναμένεται να δούμε στον αγώνα αν τελικά έχει φτάσει η στιγμή που η Force India θα πάρει τους πρώτους της βαθμούς, έπειτα από προσπάθεια ενάμιση χρόνου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατατακτηρίων δοκιμών

Φισικέλα - Force India 1:46.308 23 γύροι

Τρούλι - Toyota 1:46.395 24 γύροι

Χάιντφελντ - BMW Sauber 1:46.500 18 γύροι

Μπαρικέλο - Brawn GP 1:46.513 23 γύροι

Κούμπιτσα - BMW Sauber 1:46.586 22 γύροι

Ραϊκόνεν - Ferrari 1:46.633 21 γύροι

Γκλοκ - Toyota 1:46.677 21 γύροι

Φέτελ - Red Bull 1:46.761 20 γύροι

Γουέμπερ - Red Bull 1:46.788 22 γύροι

Ρόζμπεργκ - Williams 1:47.362 20 γύροι

Σούτιλ - Force India 18 γύροι

Χάμιλτον - McLaren 16 γύροι

Αλόνσο Renault - 16 γύροι

Μπάτον Brawn GP - 18 γύροι

Κοβαλάινεν - McLaren 19 γύροι

Μπουέμι - Toro Rosso 7 γύροι

Αλγκουερσουάρι - Toro Rosso 10 γύροι

Νακατζίμα - Williams 10 γύροι

Γκροζάν - Renault 11 γύροι

Μπαντοέρ - Ferrari 11 γύροι

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις