Χάμιλτον: Να τερματίσω στους βαθμούς

Σάββατο, 29 Αυγούστου 2009 18:59
REUTERS /YVES HERMAN

A- A A+

Η McLaren δεν πήγε καλά σήμερα στις κατατακτήριες δοκιμές του Σπα με τα δυο μονοθέσιά της να μένουν αμφότερα εκτός πρώτης δεκάδας και αυτό που θέλουν στον αγώνα αύριο είναι να τερματίσουν μέσα στη βαθμολογούμενη οχτάδα.

Αυτό παραδέχτηκε και ο Λιούις Χάμιλτον στις δηλώσεις του, με τον Κοβαλάινεν να είναι αισιόδοξος και τον Μάρτιν Γουίτμαρς να τονίζει τους στόχους των δυο οδηγών αύριο.

Τόσο ο Λιούις Χάμιλτον όσο και ο Χέικι Κοβαλάινεν δεν κατάφεραν να μπουν στην πρώτη δεκάδα του γκριντ στις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές του Σπα και πρώτος τους στόχος στον αγώνα αύριο θα είναι να τερματίσουν αμφότεροι μέσα στη βαθμολογούμενη οχτάδα, όπως είπε και ο πρώτος. «Σήμερα κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Γνωρίζαμε ότι το μονοθέσιο θα δυσκολεύεται στις στροφές του μεσαίου κομμάτι. Το ότι ήμασταν ένα δευτερόλεπτο πίσω σε εκείνο το σημείο δείχνει το επίπεδο της κάθετης δύναμης στο μονοθέσιό μας. Ξέραμε ότι το αεροδυναμικό μας πακέτο δεν ήταν το ίδιο καλό με αρκετών άλλων αλλά δεν ξέραμε πόσο.

Νομίζω ότι τώρα μάθαμε. Αλλά δεν είμαι πολύ απογοητευμένος. Η φετινή χρονιά ήταν ένα rollercoaster για όλους. Μου αρέσει πολύ να οδηγώ σε αυτήν την πίστα. ο στόχος μου για αύριο είναι ένας τερματισμός στους βαθμούς», τόνισε ο παγκόσμιος πρωταθλητής. Ο Χέικι Κοβαλάινεν εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά αύριο. «Σήμερα το πρωί ξαφνιαστήκαμε από την ταχύτητα κάποιων άλλων μονοθεσίων. Εμείς είχαμε δυσκολίες στις γρήγορες στροφές.

Περιμέναμε η σημερινή ημέρα να είναι δύσκολη και τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι πάσχουμε στην αποτελεσματικότητα στις υψηλές ταχύτητες, την κάθετη δύναμη και τη μέγιστη ταχύτητα στην ευθεία. Ωστόσο, οι διαφορές ήταν πολύ μικρές σήμερα. Υπήρχε πολλή κίνηση και αν έβρισκα μερικά ακόμα δέκατα θα ήμουν στο τρίτο σκέλος. Θα αγωνιστώ σκληρά αύριο και αισθάνομαι αισιόδοξος. Παρόλα αυτά, γνωρίζω πού βρισκόμαστε και δεν απογοητεύομαι. Έχουμε προοδεύσει από το Σίλβερστοουν και εξακολουθούμε να προσπαθούμε».

Τέλος, ο Μάρτιν Γουίτμαρς επεσήμανε τους στόχους που θα έχουν οι δυο οδηγοί της ομάδας του στον αυριανό αγώνα. «Πρώτα απ’ όλα, θέλω να πω ένα μπράβο στη Force India για την πρώτη τους pole position. Αλλά η pole του Φισικέλα δεν ήταν το μοναδικό αναπάντεχο σήμερα και μπορώ να πω ότι ελάχιστοι άνθρωποι θα μπορούσαν να προβλέψουν με επιτυχία τη σημερινή τριάδα.

Όσο για εμάς, η πραγματικότητα είναι ότι δεν δώσαμε στους οδηγούς μας ένα γρήγορο μονοθέσιο και το αποτέλεσμα ήταν ένα άσχημο αποτέλεσμα στις κατατακτήριες. Το μικροκλίμα εδώ είναι εντελώς απρόβλεπτο και ο γύρος είναι μεγάλος, οπότε οι διαφοροποιήσεις στην απόδοση είναι συχνό φαινόμενο. Ο στόχος των Λιούις και Χέικι είναι να πάρουν βαθμούς αύριο».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις