F1: Στο στόχαστρο της FIA η Renault

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2009 20:57
EPA/JENS BUETTNER

A- A A+

Η FIA θα ξεκινήσει επίσημη έρευνα για το περυσινό GP της Σιγκαπούρης, τον πρώτο βραδινό αγώνα του αθλήματος που διεξήχθη τον περασμένο Σεπτέμβριο και στο οποίο είχε επικρατήσει ο Φερνάντο Αλόνσο με τη Renault.

H νίκη του Ισπανού πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή που σημειωτέον ήταν και η πρώτη της γαλλικής ομάδας την περυσινή χρονιά, είχε σημαδευτεί από τη σφοδρή έξοδο του ομόσταυλού του Νέλσον Πικέ τζούνιορ. Με την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα στην αρχή του αγώνα, ο Αλόνσο είχε τη δυνατότητα να «σφραγίσει» την πρώτη θέση στο GP. Η χρονική στιγμή του ατυχήματος του νεαρού βραζιλιάνου πιλότου είχε κινήσει υποψίες δημιουργώντας παράλληλα φήμες ότι ο Πικέ είχε δεχθεί εντολές να προκαλέσει εσκεμμένα το ατύχημα, βοηθώντας έτσι τη Renault να επιτύχει την πρώτη της νίκη στο περυσινό πρωτάθλημα.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Πικέ ανέλαβε πλήρως την ευθύνη του ατυχήματος υποστηρίζοντας ότι ήταν δικό του λάθος και πως έχασε το πίσω μέρος του μονοθεσίου του, πέφτοντας έτσι στον τοίχο με μεγάλη ταχύτητα.

Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες η FIA έχει στα χέρια της νέα στοιχεία που απορρίπτουν τους ισχυρισμούς του βραζιλιάνου πιλότου και ενισχύουν την προοπτική του σκηνοθετημένου ατυχήματος. Κανείς δεν γνωρίζει από που έλαβε η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκίνητου τις νέες λεπτομέρειες που οδήγησαν στην απόφασή έναρξης επίσημης έρευνας.

Φήμες αναφέρουν ότι καταλυτικός παράγοντας στη νέα αυτή διαδικασία εναντίον της Renault αλλά και του Φλάβιο Μπριατόρε ίσως είναι ο ίδιος ο Νέλσον Πικέ τζούνιορ, ο οποίος στα τέλη Ιουλίου έχασε τη θέση του στην ομάδα, εξαπολύοντας δριμεία κριτική προς τον Ιταλό γενικό διευθυντή της Renault. Επισήμως πάντως ο βραζιλιάνος μετά το Βελγικό GP ρωτήθηκε για το περιστατικό και εάν εσκεμμένα προκάλεσε το συγκεκριμένο ατύχημα.

Εκπρόσωπος της FIA επιβεβαίωσε την διεξαγωγή επίσημης έρευνας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Εάν η Ομοσπονδία συλλέξει αρκετά στοιχεία που αποδεικνύουν τις όποιες υποψίες υπάρχουν τότε έχει το δικαίωμα να συγκαλέσει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού για να εξεταστεί περαιτέρω το ζήτημα. Εάν αποδειχθούν οι φήμες περί εσκεμμένης και αντικανονικής προσπάθειας αλλοίωσης του αποτελέσματος, τότε η Renault κινδυνεύει με αρκετά σοβαρή τιμωρία που μπορεί να φτάσει μέχρι και τον αποκλεισμό της.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις