F1: Το 2010 η επιστροφή του Μάσα

Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2009 19:37
A- A A+

Η επιστροφή του Φελίπε Μάσα στην ενεργό δράση δεν αναμένεται να γίνει φέτος, όπως αρχικά είχε προβλεφθεί, αλλά την επόμενη χρονιά. Μετά τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη ο βραζιλιάνος πιλότος αποφασίστηκε να παραταθεί μέχρι το 2010 η επάνοδος του στις πίστες ώστε να είναι 100% έτοιμος.

Ο Μάσα ταξίδεψε από το Σάο Πάολο που βρίσκεται στη Νευρολογική Μονάδα του νοσοκομείου Τζάκσον Μεμόριαλ στο Μαϊάμι για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις που έδειξαν την πρόοδο της ανάρρωσής του και το ποσοστό ετοιμότητάς του.

Τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα θετικά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ferrari, αλλά μέσα στις επόμενες ημέρες ο 28χρονος βραζιλιάνος θα χρειαστεί να υποβληθεί σε νέα πλαστική επέμβαση στο κρανίο του και ιδίως στο σημείο που υπέστη το κάταγμα.

Μόλις η επέμβαση αυτή πραγματοποιηθεί και ακολουθήσει η περίοδος αποθεραπείας, τότε αναμένεται να ξεκινήσει η σωματική προετοιμασία για το 2010. Ο ίδιος ο 28χρονος πιλότος δηλώνει ευχαριστημένος από την πορεία της υγείας του και τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

«Είμαι πολύ χαρούμενος με τις εξετάσεις. Μετά από μία μικρή επέμβαση στην οποία θα υποβληθώ τις επόμενες ημέρες, θα είμαι σε θέση να κάνω μερικές ασκήσεις το γυμναστήριο ώστε να αποκτήσω και πάλι καλή φυσική κατάσταση και στη συνέχεια θα μπορώ να δοκιμάσω να οδηγήσω καρτ. Στην πίστα με μονοθέσιο της F1; Ας κάνουμε ένα βήμα τη φορά: Προς το παρόν δίνω έμφαση στη φυσική κατάσταση, η οποία είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τα εμπρός», δήλωσε ο βραζιλιάνος πιλότος, ο οποίος, όπως φαίνεται, έχει κατοχυρώσει για την επόμενη χρονιά τη μία από τις δύο θέσεις στη Ferrari.

Σε ό,τι αφορά στον αντικαταστάτη του για τους εναπομείναντες πέντε αγώνες της χρονιάς, η Scuderia αναμένεται να αποφασίσει μέσα τις επόμενες 48 ώρες. Πιθανοί μνηστήρες είναι ο δοκιμαστής της Λούκα Μπαντοέρ που προσπαθεί εναγωνίως να πείσει τους προϊσταμένους του ότι έχει τις ικανότητες να τρέξει με την F60.

Ωστόσο, οργιάζουν οι φήμες ότι η Ferrari καλοβλέπει την περίπτωση του Τζιανάκαρλο Φισικέλα, ιδίως μετά την εμφάνισή του στο GP του Βελγίου. Η Ιταλική του καταγωγή αποτελεί ένα επιπλέον σημαντικό πλεονέκτημα για τον έμπειρο πιλότο. Ιταλικα μέσα πάντως ανέφεραν χθες το βράδυ ότι ισχυρή παρουσιάζεται και η υποψηφιότητα του Ρόμπερτ Κούμπιτσα. Ο Πολωνός ψάχνει εναγωνίως να βρει ομάδα για την επόμενη χρονιά καθώς η αποχώρηση της BMW από το 2010 τον έχει αφήσει «ξεκρέμαστο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις