F1: Αποφασίζει για τους οδηγούς της η Williams

Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2009 20:33

AΒέβαιο είναι το μέλλον του Καζούκι Νακατζίμα στη Williams για το 2010.

A- A A+

Mέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η Williams να «κλείσει» τους πιλότους που θα τρέχουν τα μονοθέσια της για το 2010.

Η βρετανική ομάδα είναι θετική να ανανεώσει το συμβόλαιο του Νίκο Ρόζμπεργκ καθώς η μέχρι στιγμής πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα είναι άκρως θετική. Ο νεαρός Γερμανός όμως, πιθανόν να μετακινηθεί στη McLaren Mercedes, η οποία επιθυμεί διακαώς να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Οι επιλογές όμως, τις Wiiliams δεν σταματούν στο Ρόζμπεργκ καθώς στην αγορά αναμένεται να υπάρξουν αρκετά σημαντικά ονόματα που θα αναζητήσουν με το τέλος της φετινής χρονιάς μία νέα στέγη. Ηδη, η αποχώρηση της BMW το 2010, θέτει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τους Ρόμπερτ Κούμπιτσα και Νικ Χάιντφελντ ενώ ακούγεται και το όνομα του Κίμι Ραικόνεν.

Αυτή η περίπτωση θα εξαρτηθεί από τη μετακίνηση ή όχι του Φερνάντο Αλόνσο στη Scuderia. Αν επιτευχθεί κάτι τέτοιο και με δεδομένη την παρουσία του Μάσα στο ένα από τα δύο μονοθέσια της εταιρεία του Μαρανέλο, ο Ραικόνεν μένει χωρίς ομάδα.

Στον κατάλογο των πιλότων με αβέβαιο μέλλον ενδέχεται να προστεθούν και οι Γιάρνο Τρούλι, Τίμο Γκλοκ. Η αβεβαιότητα που επικρατεί στην Toyota, δεδομένης της παράτασης έγκρισης του προϋπολογισμού της ομάδας από τη μητρική εταιρεία, εντείνουν τις φήμες για ενδεχόμενη αποχώρηση της από το άθλημα. Σε αυτή την περίπτωση η Williams θα χρειαστεί να αναζητήσει και νέο προμηθευτή κινητήρων.

Σε ό,τι αφορά στον έτερο πιλότο της βρετανικής ομάδας, Καζούκι Νακατζίμα, δεν φαίνεται πιθανή η παραμονή του στην ομάδα το 2010. Η μηδενική συγκομιδή βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα, δεν βοηθάει καθόλου την παρουσία του Ιάπωνα πιλότου στη ομάδα, ενισχύοντας το αρνητικό κλίμα. Η δυσαρέσκεια αυτή προς το πρόσωπο του Νακατζίμα διαφαίνεται και από τα λόγια του τεχνικού διευθυντή της Williams, Σαμ Μίκαελ, όσο και να προσπαθεί να το κρύψει.

«Βέβαια δεν είναι ιδανικό ένα μόνο ένας οδηγός συγκεντρώνει βαθμούς. Εάν είχαμε έναν δεύτερο οδηγό σαν το Νίκο (σ.σ. Ρόζμπεργκ), τότε θα ήμασταν στην τρίτη θέση στο πρωτάθλημα (και όχι έκτοι). Δε λέω ότι είναι μία ιδανική κατάσταση, αλλά θα ήταν λάθος να τα βάζουμε με τον οδηγό. Προτιμάμε να τον αξιοποιήσουμε και να του δώσουμε κίνητρα», σημείωσε ο τεχνικός διευθυντής της Williams.

Ένα ακόμη σενάριο που εξετάζει η βρετανική ομάδα είναι φέρει στην F1 και στη θέση του Νακατζίμα, το Νίκο Χάλκεμπεργκ, ο οποίος αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στο GP2.

Όπως και να έχει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται ξεκαθαρίσει το τοπίο για τους πιλότους που θα οδηγούν τις Williams της επόμενης χρονιάς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις