Ενδιαφέρον Γαλλίας για τη συμφωνία Αρμενίας - Τουρκίας

Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2009 21:32
A- A A+

«Το ενδιαφέρον» της χώρας του για τη συμφωνία μεταξύ της Αρμενίας και της Τουρκίας που στοχεύουν στην εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων εξέφρασε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμεντ Νταβούντογλου.

«Ο κ. Κουσνέρ εξέφρασε στον Τούρκο ομόλογό του όλο το ενδιαφέρον της Γαλλίας για την πρόοδο αυτή που οδηγεί στο δρόμο της εξομάλυνσης των διπλωματικών σχέσεων Τουρκίας και Αρμενίας. Πρόκειται για ένα βήμα σημαντικό για την περιοχή και πέραν αυτής», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο κ. Κουσνέρ υπογράμμισε επίσης ότι «οι προοπτικές εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών που είχαν σημαδευτεί άσχημα από την ιστορία, επιτρέπουν να φανεί σε όλο τον κόσμο ότι η συμφιλίωση μπορεί να επιτευχθεί με το άνοιγμα, με το διάλογο και τον σεβασμό προς τον άλλον», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση, τέλος, υπογραμμίζεται ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Γάλλο ομόλογό του για τις θετικές εξελίξεις στο θέμα των διαφωνιών με την Αρμενία.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή