Φ. Κουβέλης: Μπορούμε να διαμορφώσουμε σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες

Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2009 17:06
A- A A+

Την άποψη πως μπορεί να διαμορφωθεί προγραμματική σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να προωθήσει το πρόγραμμά του που να έχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαρθρωτικών αλλαγών.

Σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», ερωτηθείς αν έχει σημασία το ποιο θα είναι το πρόσωπο που θα ηγηθεί του σχήματος απάντησε πως εκείν που τον ενδιαφέρει είναι η πολιτική προγραμματική παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΝ στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου. «Μπορούν να εξασφαλιστούν συλλειτουργίες, οι οποίες θα μας απομακρύνουν από αντιπαλότητες και διελκυστίνδες προσώπων που σε καμία περίπτωση δεν ωφελούν» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε προβληματισμό για τις δημοσκοπήσεις και τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας όμως πως «ταυτόχρονα διαμορφώνουν και συνθήκες για μία ολομέτωπη επίθεση εναντίον αυτού του αποτελέσματος και τη διαμόρφωση ενός πολύ καλυτέρου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση εκτίμησε πως η χώρα θα οδηγηθεί σε επαναληπτικές εκλογές, ενώ απέκλεισε για την ώρα το ενδεχόμενο συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ «με δεδομένη την απουσία συμπτώσεων στο προγραμματικό επίπεδο». Ερωτηθείς τέλος αν υπάρχει ακόμη στο τραπέζι το σενάριο συνεργασίας με τους Οικολόγους Πράσινους, εξέφρασε την άποψη πως «δεν υπάρχει ο κατάλληλος πολιτικός χρόνος, παρά το ότι θα ήταν χρήσιμη μια συνεργασία με το ΣΥΝ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή